Бајден никад слабији: Драстичан пад рејтинга америчког председника због Авганистана

© AP Photo / Susan WalshАмерички председник Џо Бајден
Амерички председник Џо Бајден - Sputnik Србија, 1920, 18.08.2021
Пратите нас
Подршка америчком председнику Џоу Бајдену пала је за седам процентних поена, на најнижи ниво до сада, након што су талибани (организација забрањена у Русији) освојили авганистански главни град, показује анкета Рojтерса и Ипсоса.
Анкета проведена у понедељак показала је да Џоа Бајдена подржава 46 одсто Американаца, што је најнижи седмични ниво од његовог преузимања власти у јануару.
Популарност америчког председника знатно је пала након што су талибани ушли у главни град Авганистана Кабул, из којег је влада побегла, након две деценије америчке војне операције која је коштала билионе долара и однела хиљаде америчких живота.
Друга анкета Ипсоса, такође спроведена у понедељак, показала је да мање од половине Американаца подржава Бајденов војни и дипломатски приступ у Авганистану.
Амерички председник, који је прошлог месеца хвалио авганистанске снаге као „најопремљеније на свету“, тренутно има најмању подршку од три америчка председника који су владали током тог најдужег америчког рата.
Бела кућа је у уторак саопштила како је Бајден разговарао с британским премијером Борисом Џонсоном с којим је договорио састанак Г7 идуће седмице како би се разговарало о заједничкој стратегији за Авганистан, преноси Хина.
Бивши талибани са оружјем пре њиховог предавања у Џалалабаду, 2015. - Sputnik Србија
Криза у Авганистану
5 Септембар 2022, 13:06
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала