Американци на стубу срама – уништили му лето, па га отерали /видео/

© AP Photo / David ZalubowskiНикола Јокић и Хуанћно Ернангомес
Никола Јокић и Хуанћно Ернангомес - Sputnik Србија, 1920, 18.08.2021
Пратите нас
НБА екипа Минесота Тимбервулвс повукла је још један потез који се није свидео навијачима, након што је Шпанцу Хуанћу Ернангомесу забранила да учествује на Олимпијским играма у Токију.
Непосредно пред почетак Олимпијских игара, поменути Ернангомес је добио блокаду од Минесоте за учешће у Токију.
Франшиза из Минеаполиса је објаснила своје разлоге, али се недуго затим јавио резигнирани председник КС Шпаније Хорхе Гарбахоса и оптужио их за говорење неистине.
Прочитајте шта се тачно десило: Скандал – Американци забранили Шпанцу да учествује на ОИ, Гарбахоса побеснео: Ово је надреално!
Кошаркашка јавност и навијачи Минесоте су мислили да су се Тимбервулвси одлучили за овакав потез зато што им је стало до тога да Ернангомес буде што је боље спреман за нову сезону, односно зато што су планирали да им он буде барем колико-толико битан шраф екипе.
Међутим, десио се велеобрт – Ернангомес је трејдован у Мемфис Гризлисе.
Минесота се веома лако одрекла Хуанћових услуга, па га је заједно са Џеретом Калвером, још једним младим играчем, послала у замену за искусног плејмејкера Патрика Беверлија, који је пре само пар дана дошао из Ел-Еј Клиперса.
Навијачима ове не претерано успешне франшизе се нимало није свидела најновија одлука управе.
„Тимбервулвси су забранили Хуанћу да игра на Олимпијским играма за Шпанију док је био потпуно здрав само да би га трејдовали пре него што је сезона уопште почела. То је смејурија“, навео је један љубитељ Тимбервулвса на Твитеру.
„Хуанћо није могао да игра на ОИ, а онда је послат у други тим. Власништво НБА тимова над играчима мора да се промени, они нису потрошна роба“, још једна је од негативних реакција.
Постоји могућност и да је Ернангомес затражио да буде трејдован из Минесоте због тога што је учињено пред Игре у Токију, али то не мења поглед на ситуацију.
Минесота је, из ког год угла сагледали ситуацију, Ернангомесу уништила лето, а затим га натерала да промени средину.
„Луди Србин“ послао поруку критичарима у Америци /видео/
Јокић је МВП, али многи зарађују више од њега
Америка се смеје Немцу који је „изгубио“ скоро 80 милиона долара
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала