У разорном земљотресу на Хаитију погинуло 1.900 људи, повређено скоро 10.000

© AP Photo / Joseph OdelynПоследице снажног земљотреса на Хаитију
Последице снажног земљотреса на Хаитију - Sputnik Србија, 1920, 18.08.2021
Пратите нас
Број жртава разорног земљотреса на Хаитију попео се на 1.941, повређено је преко 9.000 људи, а након проласка тропске олује Грејс спасилачке екипе наставиле су потрагу за преживелима, саопштила је у уторак служба Цивилне заштите.
Болнице су имале потешкоће да збрину све повређене којих је, према најновијим подацима 9.915, али биланс није коначан с обзиром да се велики број Хаићана воде као нестали под рушевинама, наводи се у саопштењу Цивилне заштите, преноси Ројтерс.
Спасилачке напоре додатно компликује слабо стање путне мреже и отежано кретање након што је тропска олуја Грејс протутњала преко Хаитија и наставила ка Јамајци, пренео је Танјуг.
Сеизмограф  - Sputnik Србија, 1920, 14.08.2021
Снажан земљотрес јачине седам степени погодио Хаити, има погинулих /фото, видео/
Уједињене нације су саопштиле да су издвојиле осам милиона долара хитне помоћи за основну здравствену заштиту, пијаћу воду, прихватилишта за хитне случајеве и елементарне санитарне услове за све угрожене на Хаитију.
Тропска олуја Грејс донела је обилне падавине, разорне ветрове а страхује се да би могла да се активирају клизишта и покрену одрони, пренео је раније АП.
Хаити је прошле суботе погодио земљотрес јачине 7,2 степена, са епицентром на 125 километара западно од главног града Порт-о-Пренса.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала