ПЦР тест после повратка са летовања: Кризни штаб разматра нове мере

© Sputnik / Лола ЂорђевићСедница Кризног штаба
Седница Кризног штаба - Sputnik Србија, 1920, 19.08.2021
Пратите нас
Медицински део Кризног штаба за борбу против вируса корона затражио је његову седницу, а она би требало да буде одржана у понедељак или уторак. На њој ће бити предложене нове мере.
Једна од нових мера које ће бити предложене је ограничавање окупљања, а друга ПЦР тестирање приликом повратка туриста из иностранства у Србију, потврђено је Новостима.
У медицинском делу Кризног штаба, ипак, не надају се много да би овакав предлог могао да буде прихваћен, јер за то не постоји консензус.
Др Бранислав Тиодоровић, епидемиолог и члан Кризног штаба, очекује да ће број заражених да расте до краја месеца због повратка наших грађана из иностранства са одмора, међу којима многи долазе са инфекцијом.
Дарија Кисић Тепавчевић - Sputnik Србија, 1920, 19.08.2021
Имунитет после треће дозе траје годинама: Дарија Кисић Тепавчевић о вакцинацији
За Кризни штаб, приоритетни циљ је и даље повећање обухвата вакцинацијом. Грађанима јесте остављено да сами бирају трећу дозу, као и прве две, али међу стручњацима, ипак, преовлађује став да би имунизацију против ковида требало наставити истим цепивом.
Др Предраг Кон, епидемиолог, каже да је то важећи став вакцинологије. И професор др Љиљана Гојковић Букарица са Института за фармакологију и клиничку фармакологију београдског Медицинског факултета, сматра да је идеално да додатна, бустер доза, буде вакцина истог произвођача.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала