Велики пожар избио на Хвару, двоје ухапшено због подметања /видео/

© Фото : Twitter/Tea Blažević/PrintscreenПожар на Хвару
Пожар на Хвару - Sputnik Србија, 1920, 19.08.2021
Пратите нас
Пожар који је избио на Хвару гаси 50 ватрогасаца са 10 возила, а очекује се долазак још ватрогасних снага, потврдио је шеф ватрогасаца Сплитско-далматинске жупаније Иван Ковачевић.
Он је за хрватске медије потврдио да гори код рта Кабал, западно од Старог Града.
Ковачевић је оценио да ће пожар, који је избио синоћ око 22.30 часова, данас бити локализован, иако гори густа шума и на неким местима је у питању неприступачан терен.
На терену су и два канадера, а очекује се долазак трећег.
Ватрогасци су током ноћи окружили део пожара, али проблем је био северни део где је ветар проширио ватру на борову шуму.
„Ветар ствара проблеме и пребацује искре испред пожара и пали растиње. Ватра је дошла до бивше стрељане и активирају се заостали меци. У јутарњим часовима стиже испомоћ с копна, шест возила и 20 ватрогасаца те ваздушне снаге“, написали су из Добровољног ватрогасног друштва Хвар на Фејсбуку, преноси РТРС.
Полиција је потврдила да је ухапсила данас две особе које се сумњиче да су изазвале пожар у ували Ступишће на рту Кабал, крај Старог Града на Хвару.
Пожар је избио синоћ нешто пре 23 сата, а за његово изазивање осумњичена су двојица хрватских држављана, пренео је Танјуг.
Пожари у Дубровнику - Sputnik Србија, 1920, 05.08.2021
Пожар код Дубровника, изгорела возила и глисери /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала