Пер о поређењу младе тениске генерације и „велике тројке“: Волим их, али...

© AP Photo / Kirsty WigglesworthФранцуски тенисер Беноа Пер
Француски тенисер Беноа Пер - Sputnik Србија, 1920, 21.08.2021
Пратите нас
Беноа Пер, искусни француски тенисер који је ове године имао више инцидената на терену него добрих поена, дао је свој суд о младој тениској генерацији, коју називају „Next Gen“, и великој тројци коју чине Новак Ђоковић, Рафаел Надал и Роџер Федерер.
Вест да Роџер Федерер и Рафаел Надал неће играти у наставку сезоне велики је ударац за тенис, те, иако млада генерација све више преузима примат, ће то додатно утицати на смањење интересовања код шире јавности.
Бер, који је елиминисан у четвртфиналу Синсинатија од Андреја Рубљова, тенисера који чини младу генерацију, после меча прокоментарисао је тенисере који ће заменити „велику тројку“.
„Волим младу тениску генерацију, али 'велика тројка' је другачија. Навијачи су луди за њима. Биће тешко заменити их“, казао је контроверзни Француз.
Већ годинама уназад прича се о смени генерација и утисак је да смо никад ближе, иако је само Доминик Тим, који, руку на срце, више не спада у ту групу, успео да освоји Гренд слем, а да није Ђоковић, Федерер и Надал.
Циципас, Медведев и Зверев били су близу, а на предстојећем УС Опену имаћу нову шансу, с тим што ће Новак Ђоковић поново бити на путу.
УС Опен креће 31. августа и завршава се 12. септембра.
Беноа Пер на турниру у Мадриду - Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
„Луда глава“ – с разлогом /видео/
Француски тенисер Беноа Пер - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2021
Човек који је замрзео тенис /видео/
Беноа Пер на турниру у Мадриду - Sputnik Србија, 1920, 19.05.2021
„Луди“ тенисер отворио душу: „Нисам могао да устанем из кревета“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала