Милачић: Ђукановић злоупотребљава устоличење, тензије скретање пажње са црногорског „Ритопека“

© Фото : Спутњику уступила Права Црна ГораМарко Милачић, предсједник Праве Црне Горе и посланик у Скупштини
Марко Милачић, предсједник Праве Црне Горе и посланик у Скупштини - Sputnik Србија, 1920, 21.08.2021
Пратите нас
Марко Милачић, председник Праве Црне Горе, реаговао је на подгревање тензија у Црној Гори уочи устоличења митрополита Јоаникија на Цетињу.
Милачићево саопштење преносимо у целости:
„Предсједник државе Мило Ђукановић и даље се крије, препуштајући својим савјетницима, њему лојалним медијима, разноразним формалним и неформалним групама, да у његово име из дана у дан, а у сусрет устоличењу Митрополита Јоаникија, подгријавају тензије покушавајући тако да, свјесно и планирано, уведе земљу у зону нестабилности.
Ђукановић, чија је уставна обавеза, између осталог, да чува поредак и стабилност, прећуткује најбруталније, свакодневне иступе чији је једини циљ стварање хаоса, нестабилности и метежа, не покушавајући, чак ни декларативно, да смири ситуацију и допринесе миру.
Нама је јасно да Ђукановићу то никада није ни био циљ, али треба да буде нотирано, нарочито због страног фактора, који сада бјелодано, управо на овом примјеру, може да види ко у Црној Гори жели хаос, ко у Црној Гори жели дестабилизацију, ко у Црној Гори призива немире. Предсједник државе лично.
И то управо онај човјек који је својевремено љубио крст у рукама блаженопочившег Митрополита Амфилохија, походио Цетињски манастир у вријеме Митрополита Амфилохија, онај човјек чији је рођени брат финансијски помагао цркве и манастире, чији је некадашњи интимус и идеолог ДПС-а Светозар Маровић у затворској ћелији дозивао управо Митрополита Амфилохија да му се исповиједи, и тако у недоглед у претходне три деценије.
Јасно је, дакле, шта је био кључни мотив оваквог пређашњег понашања: пуко одржање на власти, па се служио свим могућим средствима. Ни тада, ни данас, Ђукановићево понашање нема везе са питањима цркве.
Ђукановић и његове експозитуре треба да знају да се нова власт неће играти ни са чијим осјећањима, али да ћемо, без икакве дилеме, потпуно и беспоговорно заштитити Устав, ред, поредак и мир. Јефтини покушаји дестабилизације одлазећих, са циљем покушаја прије свега дестабилизације процеса успостављања слободног Тужилаштва, колико год се Ђукановић упињао, неће проћи.
Не смета Ђукановићу устоличење Митрополита Јоаникија, то је само повод како би се скренула пажња са, рецимо, садржаја на појединим криптованим телефонима и одмотавања клупка црногорског „Ритопека“ и цјелокупног организованог криминала“, наводи се у Милачићевом саопштењу.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала