Рубљов славио у руском спектаклу!

© AFP 2023 / WILLIAM WESTАндреј Рубљов
Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 21.08.2021
Пратите нас
Андреј Рубљов победио је Данила Медведева после три сета 2:6, 6:3, 6:3 и пласирао се у финале Синсинатија. Руски спектакл обележио је инцидент почетком другог сета када је Медведев умало повредио шаку у судару са камером.
Руски спектакл оправдао је очекивања. Добили смо три сета, сјајан тенис и много узбуђења, а победа је на крају припала млађем Рубљову.
Ово је била прва победа Андреја у међусобним дуелима против Данила, а питање је да ли би тако било да се почетком другог сета није десио инцидент који је потпуно избацио из такта другог тенисера света.
Медведев се сударио са камером, умало повредио шаку и потпуно испао из ритма. Свађао се са главним судијом, желео је да се камера уклони и на крају је рекао да ће тужити организаторе...
Све ово ишло је на руку Рубљова који је играо јако лоше у првом сету и овако нешто било му је потребно како би се пробудио. То се и десило, у осмом гему направио је кључни брејк и резултатом 6:3 вратио се у меч (1-1).
Осми гем био је и кључан за наставак меча јер је трајао више од двадесет минута. Андреј није искористио четири брејк лопте, Данил прегршт гем лопти, и на крају млађи Рус је, ипак, освојио поен на петој брејк лопти.
У наредном гему је потврдио освојено и пун елена ушао је у трећи сет. Тамо је два пута одузео гем Медведева и заслужено се пласирао у велико финале Синсинатија.
Тамо га очекује дуел са Стефаносом Циципасом или Сашом Зверевим.
Руски тенисер Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 21.08.2021
Медведев полудео после судара с камером: Тужићу вас! /видео/
Швајцарски тенисер Роџер Федерер током првог кола Ролан Гароса 2021. - Sputnik Србија, 1920, 21.08.2021
Швајцарац открио шта чека Федерера
Француски тенисер Беноа Пер - Sputnik Србија, 1920, 21.08.2021
Пер о поређењу младе тениске генерације и „велике тројке“: Волим их, али...
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала