Бизарна ситуација – да ли је Грк варао? /видео/

© AP Photo / Darron CummingsГрчки тенисер Стефанос Циципас
Грчки тенисер Стефанос Циципас - Sputnik Србија, 1920, 22.08.2021
Пратите нас
На мечу између Александера Зверева и Стефаноса Циципаса виђена је драма након што је Стефанос Циципас више од осам минута био одсутан због одласка у тоалет. Немачки тенисер жалио се код главног арбитра јер је Грк понео торбу у којој му је, наводно, био телефон и оптужио га је за варање, те се поставља питање – да ли је Циципас прекршио правила?
Циципас је био у нокдауну јер је Зверев имао сет предности и брејк у другом периоду игре, и било му је потребно нешто да га тргне, да се врати у меч.
Грк је, баш као на Мастерсу у Паризу, одлучио да на кратко оде у тоалет, сабере мисли и покуша да преокрене резултат.
То је и успео, међутим, није се задржао кратко, већ пуних осам минута, и велико је питање да ли је прекршио правило о „коучингу“, односно правило које не дозвољава комуникацију са тренером током меча.
Зверев се жалио, говорио главном судији да је Циципас понео телефон са собом и да лако може да комуницира са оцем, који му је и тренер, а да све буде горе по Грка у том тренутку камера се преселила на оца Апостолоса који је имао телефону руци.
Апстолос Циципас нешто је куцао на телефону и вероватно никада нећемо сазнати шта је било у питању, али да се Стефанос вратио препорођен – вратио се.
Заиграо је боље, освојио је шест од наредних седам гемова и изједначио је на 1-1. Имао је и велику предност и у трећем сету, али није успео да заврши меч и Зверев је после великог преокрета славио.
Немац је допустио да нервоза утиче на њега, али вратио се пре краја меча и на крају је успео да победи и прође у велико финале у ком ће играти против Андреја Рубљова.
Немачки тенисер Александер Зверев - Sputnik Србија, 1920, 22.08.2021
Драма, тензија, преокрет – спектакл Зверева и Циципаса! /видео/
Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 21.08.2021
Рубљов славио у руском спектаклу!
Руски тенисер Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 21.08.2021
Медведев полудео после судара с камером: Тужићу вас! /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала