Милачић: Догађаји на Цетињу немају везе са вером

© Фото : Спутњику уступила Права Црна ГораМарко Милачић, председник Праве Црне Горе
Марко Милачић, председник Праве Црне Горе - Sputnik Србија, 1920, 22.08.2021
Пратите нас
Протести на Цетињу поводом предстојећег устоличења митрополита црногорско-приморског Јоаникија немају везе са црквом, већ са изгубљеним привилегијама и изгубљеном влашћу, оценио је вечерас Марко Милачић, председник странке Права Црна Гора.
Милачић је за Танјуг ТВ указао да се иза свега тога крије председник Црне Горе Мило Ђукановић лично и да је упадљиво то што се он последњих дана уопште није оглашавао, већ је истурао свог саветника, бившег „првог полицајца Црне Горе“ Веселина Вељовића.
„Ђукановић покушава да ствара тензије у Црној Гори у жељи да се поново врати на власт. Његов саветник Вељовић је отворено позивао на отпор и због тога би требало да буде кривично процесуиран. Како год да се они понашају, ми ћемо очувати и Устав“, рекао је Милачић.
Он је поручио да свако може да искаже свој став, али ако неко позива на отпор мора да одговара у складу са законима Црне Горе.
Милачић је оценио да бившој власти не смета предстојеће устоличење митрополита Јоаникија него „криптовани телефони“ и то што се одмотава клупко криминалних радњи.
„Ако неко није знао како изгледа када мафија изгуби власт након 30 година, ево, то изгледа управо тако“, рекао је Милачић.
Марко Милачић, предсједник Праве Црне Горе и посланик у Скупштини - Sputnik Србија, 1920, 21.08.2021
Милачић: Ђукановић злоупотребљава устоличење, тензије скретање пажње са црногорског „Ритопека“
Лидер Праве Црне Горе каже да су велика очекивања грађана после 30 година криминализоване власти и поручио је да сви морају да знају да се овако дубоко укорењени криминални систем не може променити преко ноћи.
„Бивша власт и криминал имају у Црној Гори корење секвоје. Ми смо освојили слободу бранећи светиње. Законом о слободи вероисповести ми смо сачували светиње, а темељни уговор са Српском православном црквом ће свему дати нови квалитет“, додао је Милачић.
Протест на Цетињу против устоличења митрополита Јоаникија - Sputnik Србија, 1920, 22.08.2021
Протест на Цетињу против устоличења митрополита Јоаникија /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала