Шимунић о „погибељном, суровом“ потезу против Србије: Што се мора, није тешко

© AFP 2023 / YURI KADOBNOVБивши хрватски фудбалер Јосип Шимунић са навијачима Хрватске
Бивши хрватски фудбалер Јосип Шимунић са навијачима Хрватске - Sputnik Србија, 1920, 22.08.2021
Пратите нас
Јосип Шимунић, некадашњи хрватски фудбалер, присетио се инцидента и свог крвничког старта у утакмици против Србије пре готово осам година, који је познати коментатор Александар Стојановић прокоментарисао као „погибељан, суров, дрзак и безобразан“.
Србија и Хрватска су се тада састале у квалификацијама за Светско првенство, резултат је био 1:1, а на стубу срама остао је Шимунић.
Он је тада као последњи играч одбране покосио Миралема Сулејманија погибељним стартом због којег је добио црвени картон.
„Морао сам да 'направим' тај црвени картон. Опет бих га сутра 'направио', али ми је жао Сулејманија. Извињавам му се и надам се да није зарадио неку повреду“, рекао је недавно Шимунић.
Сулејмани је имао отворен пут ка голу пошто је стизао до лопте у контри пре Шимунића, али је Хрват видевши то решио да ризикује да противника озбиљно повреди како би га спречио да уђе у прилику.

„Ау, шта је ово?! Погибељан, суров, дрзак, безобразан... Ово је био старт да га повреди“, прокоментарисао је инцидент познати новинар Александар Стојановић, који је преносио утакмицу Орлова и Ватрених.

Иако су критике јавности, па чак и оне у Хрватској, моментално биле упућене Шимунићу, он тада није жалио за учињеним, а ништа се није променило од тог 6. септембра 2013. године.
„То је био најобичнији старт који сам морао да направим. Што се мора, није тешко. Погрешио сам јер сам био превише иза играча“, додао је бивши играч Херте, Хофенхајма, Динамо Загреба...
Меси ПСЖ - Sputnik Србија, 1920, 11.08.2021
Перина рабона: Љубав од песка... Исцурела!
Фудбалер се срушио усред игре – хитно хоспитализован
„Митрогол“ у сјајној форми пред квалификације за Мундијал /видео/
Енглези објавили податке о скандалозном понашању у Лондону
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала