Црни понедељак за Федерера и Надала

© AP Photo / Halden KrogРафаел Надал и Роџер Федерер у загљају
Рафаел Надал и Роџер Федерер у загљају - Sputnik Србија, 1920, 23.08.2021
Пратите нас
Роџер Федерер и Рафаел Надал први пут од 2017. године не налазе се међу четири најбоља тенисера на свету, што је још једна потврда да су Швајцарац и Шпанац ближе него икада повлачењу.
Федерер и Надал, први 40-годишњак, а други 35-годишњак, одлучили су да заврше сезону због повреда и велико је питање да ли ће успети да се врате на елитни ниво.
Како је АТП од прошле недеље почео да рачуна бодове освојене на претходним турнирима, тако је од ове стање на листи другачије, те је Надал испао из првих четири и тренутно је пети на свету.
Шпанац ће пасти још ниже, као и Федерер, јер у наставку турнира брани око три хиљаде бодова и постоји велика вероватноћа да не буде међу десет на крају године, што би значило да би први пут од 2005. био ван Топ10.
Надал је тренутно тенисер са највише узастопних недеља међу десет најбољих (више од 800), и ако испадне неће бити страшно уколико се 2022. врати у топ форму.
Због хроничне повреде стопала многи сумњају у такав сценарио, али у случају Федерера спектицизам је знатно већи јер је други пут у кратком временском периоду оперисао колено, те када се на то дода да ће наредне сезоне имати 41 годину, онда је јасно зашто људи сумњају у његов повратак у врх.
Швајцарац је ове године играо четвртфинале Вимблдона и глатко је изгубио од Хуберта Хуркача и тениски заљубљеници надају се да му то неће бити последњи турнир у каријери.
Код Надала има више простора за оптимизам само због година, али повреда стопала, коју вуче више од 15 година, могла би да му ствара још проблема како сезоне буду пролазиле.
Чини се да је крај „велике тројке“ никад ближи, те само Новак Ђоковић остаје на врху и пркоси младима који би да преузму трон у изостанку тениских великана.
Џон Мекинро и Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 23.08.2021
Новак се сетио Кобија: Брате, недостајеш
Шпански тенисер Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 23.08.2021
Нема добрих вести за Надала – и неће их ни бити до краја 2021.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 23.08.2021
Новак се вратио на место „злочина“ /фото, видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала