Хапшења због баченог сузавца на концерту Горана Бреговића у Албанији /видео/

Пратите нас
Албанска полиција покренула је кривични поступак против младића осумњиченог да је бацио сузавац током концерта Горана Бреговића на фестивалу пива у Корчи. Претходно је објављено да је у вези са тим инцидентом ухапшено још осам особа.
Полиција је саопштила да је поступак покренут против Редона Леке (21) из Тиране и да је одраније познат полицији по производњи и продаји наркотика, илегалном кријумчарењу људи и пљачкама, објавио је портал „АБЦ Албанија“.
Такође, покренут је поступак и против Ф.К, старог 33 године из села Лушње који је био у друштву Леке и који је пружао отпор.
Додаје се да су на лицу места пронађени докази, као и неексплодирана направа.
Бреговић је одржао концерт на фестивалу пива упркос бројним захтевима уочи његовог одржавања да се он одложи због наводних просрпских ставова музичара, посебно против Косова.
Концерт је одржан уз присуство неколико хиљада гледалаца, уз строге мере безбедности, а на обезбеђењу концерта било је ангажовано више од 200 полицајаца, од којих је већина била око бине, док су остали били распоређени на главним градским улицама, пренео је Танјуг.
Албански медији су синоћ објавили да су се, након што је бачен сузавац, деца и старији одмах упутили ка излазу, док је једној особи пружена медицинска помоћ. Након што се ситуација смирила концерт је настављен.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала