Американци су нашли начин да спрече сценарио „Новак“

© AP Photo / Julie JacobsonНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 24.08.2021
Пратите нас
Тениска асоцијација Сједињених Америчких Држава и кровне организације тениса, АТП и ВТА, објавиле су да ће хок-ај технологија заменити линијске судије на овогодишњем Ју-ес опену, као и на седам од девет турнира који претходе последњем Грен слему у сезони.
Пре годину дана Америчка тениска асоцијација увела је технологију на УС опену за све терене изузев два централна – стадиону Артур Еш и Луис Армстронг, на којима су о ауту традиционално водиле рачуна линијске судије.
Током меча четвртог кола прошлогодишњег УС опена на стадиону Артур Еш који је најбољи тенисер света играо против Пабла Карења Бусте, Новак Ђоковић је дисквалификован са турнира јер је ненамерно погодио линијску судију у грло.
Било је то шокантно заустављање Србина у његовом низу од 29 узастопних победа на Туру, као и похода на 18. Грен слем трофеј.
Подсетимо, након што је изгубио гем за вођство Шпанца од 6:5 у првом сету, Ђоковић је у налету беса нехотице ударио рекетом лоптицу, а она је директно завршила на телу линијске судије која је пала као покошена.
Главни судија на мечу, Сорен Фримел, пресудио је меч дисквалификацијом Ђоковића са такмичења рекавши да се слаже да Новак није имао намеру, али да чињенице показују да је ипак погодио судију која је „очигледно повређена“.
На Аустралијан опену који је Ђоковић ове године освојио подижући свој 18. Грен слем трофеј, није било линијских судија ни на једном од терена, а Србин је тада подржао одлуку организатора о увођењу хок-ај технологије:
„Ја сам за технологију. Мислим да се доказало као веома прецизна у овом конкретном случају. Да будем искрен, не видим разлог због кога нам требају линијске судије кад већ имамо овакву технологију“.
Поред Ју-ес опена, ове године линијских судија неће бити ни у Атланти, Вашингтону, Торонту, Монтреалу, Синсинатију, Винстон-Сејлему, Северној Каролини и Кливленду.
Такмичење Отвореног првенства САД почиње 30. августа и трајаће до 12. септембра.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 23.08.2021
Новак се вратио на место „злочина“ /фото, видео/
Легенда стала у одбрану Ђоковића: „Тенис није ријалити!“
Ђоковић је најбољи свих времена – и за то постоје јасни разлози
Стручњаци за Спутњик: Ђоковић је ГОАТ
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала