Напад отровом на Универзитету у Немачкој: Седморо у болници, поплавеле им руке и ноге

© AP Photo / Frank Rumpenhorst/DpaТехнички универзитет у Дармштаду у Немачкој
Технички универзитет у Дармштаду у Немачкој - Sputnik Србија, 1920, 24.08.2021
Пратите нас
Немачка полиција верује да је неко намерно отровао млеко и воду у једној чајној кухињи Техничког универзитета у Дармштату, где седам особа има симптоме тровања, док је једна у критичном стању.
Полиција у покрајини Хесе покренула је истрагу због покушаја убиства, а полицајци истражују да ли је још нека од намирница у студентском кампу Лихтвизе отрована, преносе немачки медији.
„Потресени смо очитим кривичним делом које се догодило на нашем универзитету“, рекла је председница универзитета Тања Брил.
Према наводима полиције, у понедељак је седморо студената и запослених пребачено у болнице јер су се осећали лоше и имали промену боје у шакама и стопалима.
Сви су претходно нешто јели или пили у истој чајној кухињи која је доступна свима, где се храна чува у заједничким фрижидерима.
Полиција верује да је више паковања млека и воде затровано за сада непознатом супстанцом између петка и понедељка, а како се наводи, течности су имале „штипајући мирис“.
Тек ће лабораторијске анализе, које могу да потрају, показати о каквој је супстанци реч.
Према писању немачких медија, полиција формира специјалну истражну групу за тај случај.
„Ствар узимамо веома озбиљно. Не можемо искључити да је у питању покушај убиства“, рекао је државни тужилац Роберт Хартман.
Стање студента (30) који је у понедељак био у животној опасности у међувремену је стабилизовано, али и даље критично. Остале жртве су прошле са нешто блажим симптомима.
Свима који бораве на кампусу полиција је саветовала да не једу и не пију ништа што је у зграду унето раније.
Онима који примете да су им поплавеле ноге или руке, препоручује се да одмах зову хитну помоћ и да се не померају, пренео је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала