„Подмукло“: Америка скоро у потпуности обуставила издавање виза Русима

© Sputnik / Iliya Pitalev / Уђи у базу фотографијаАмеричка амбасада у Москви
Америчка амбасада у Москви - Sputnik Србија, 1920, 25.08.2021
Пратите нас
Амбасада Сједињених Америчких Држава у Русији, позивајући се на „мањак особља“, готово у потпуности је обуставила издавање виза руским држављанима што изазива жаљење, наводи се у коментару портпаролке Министарства спољних послова Русије Марије Захарове.

„Кривица се пребацује на руске власти које су забраниле да се на места помоћника конзуларних службеника запошљавају локални радници“, истиче се у саопштењу.

Амбасада Русије у САД - Sputnik Србија, 1920, 02.08.2021
Америку напушта 24 руских дипломата
Захарова је указала на то што су такве изјаве, „благо речено подмукле и обмањујуће“. Она је подсетила да руске амбасаде у САД и даље настављају да издају визе у пуном обиму, упркос мањку особља и одбијању Стејт департмента да издаје визе новим службеницима руских конзуларних представништава.
Раније је америчка амбасада, због реципрочних мера Русије на санкције, саопштила да престаје са обрадом захтева за визе, изузев дипломатских путовања од 12. маја.
Москва је претходно захтевала од Вашингтона да не запошљава Русе у дипломатска представништва, што је била реципрочна мера на санкције које су САД увеле у априлу.
Застава САД на згради америчке амбасаде у Москви - Sputnik Србија, 1920, 01.08.2021
САД смањују број запослених у амбасади у Москви
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала