Петковић: Поништавање пресуде Тодосијевићу услов за излазак Српске листе на изборе

© Tanjug / TARA RADOVANOVICДиректор Канцеларије за Косову и Метохију Петар Петковић
Директор Канцеларије за Косову и Метохију Петар Петковић - Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
Пратите нас
Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је да је поништавање пресуде председнику општине Звечан Ивану Тодосијевићу, који је осуђен на две године затвора због изјаве о Рачку, услов за излазак Српске листе на локалне изборе.
Петковић је рекао да су међународни званичници, ЕУ и друге стране дипломате обавештени да се том пресудом подижу тензије на Косову и Метохији и да се зна какве ће бити консеквенце и последице те политичке пресуде.
Пресуду Апелационог суда у Приштини Петковић је назвао срамном и неприхватљивом, оцењујући да она представља инструмент приштинских политичара да се обрачунавају са српским народом на КиМ.
Петковић је за Танјуг ТВ рекао да ће адвокат Тодосијевића искористити могућност ванредног правног лека пред највишим правним инстанцама привремених институција у Приштини, а у зависности од тога да ли ће пресуда бити поништена, зависиће учешће Српске листе на изборима, 17. октобра.
Он је навео да никада до сада нисмо имали овако синхронизоване нападе на први пут остварено српско јединство на Косову и Метохији и на Српску листу која се увек договара са Београдом, јер је она пројекат од националног значаја, поручивши да Србија неће дозволити да било ко угрози то јединство.
Петковић је казао да су такозвани независни кандидати на локалним изборима у српским срединама на КиМ можда независни од Београда и српске државе, али да су и те како зависни од Аљбина Куртија.
Он сматра да је повећање броја инцидената према Србима у директној вези са избором Куртија који, како је навео, својом антисрпском реториком и понашањем додатно утиче да се то рефлектује међу екстремистима који онда врше терор над српским народом.
Судски чекић и књига - Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
СРБИЈА
Слом Бриселског споразума: Срби на Косову на оптуженичкој клупи и у — штрајку
Протести Срба у Косовској Митровици  - Sputnik Србија, 1920, 20.08.2021
Албанци спремају политички земљотрес, Срби могу да га спрече: Лидер Српске листе о плану Приштине
Балкан - Sputnik Србија
Све о политичким дешавањима у Србији и региону

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала