- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Вељовић најавио кривичну пријаву против Кривокапића

© Tanjug / MARINA MAKSIMOVICЗдравко Кривокапић
Здравко Кривокапић - Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
Пратите нас
Након што је премијер Здравко Кривокапић поднео кривичну пријаву против бившег шефа полиције Веселина Вељовића због позива полицији на непослушност, огласио се актуелни саветник црногорског председника најавом да ће и он поднети кривичну пријаву против премијера због, због, како је навео, „лажног пријављивања“.
„Ангажовао сам адвоката да поднесе кривичну пријаву против њега (Кривокапића) и тиме све саопштио. Даље нека свако ради свој посао“, казао је Вељовић за подгоричке Вијести.
Председник владе јуче је Специјалном државном тужилаштву (СДТ) поднео кривичну пријаву против бившег директора Управе полиције и актуелног саветника црногорског председника, којом га терети да је извршио кривично дело „позивање на отпор“.
У Образложењу Кривокапићеве кривичне пријаве, у коју су Вијести имале увид, премијер је написао да је Вељовић „јавно позвао и апеловао на службенике Управе полиције да искажу отпор и непослушност према законитим одлукама или мерама државних органа или према службеном лицу у вршењу службене радње, чиме је извршио кривично дело позивање на отпор“.
Кривокапић је предложио да тужилаштво ухапси Вељовића, и одреди му притвор до 30 дана, као и да суду поднесе оптужни предлог због наведеног кривичног дела.
Здравко Кривокапић - Sputnik Србија, 1920, 21.08.2021
Кривокапићев кабинет: Опасно је да председника Црне Горе саветује човек који позива на отпор држави
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала