Кривокапићев кабинет: Опасно је да председника Црне Горе саветује човек који позива на отпор држави

© Фото : Youtube/Vlada Crne Gore/PrintscreenЗдравко Кривокапић
Здравко Кривокапић - Sputnik Србија, 1920, 21.08.2021
Пратите нас
Веома је опасно за државу и њену стабилност, да председника Црне Горе саветује, и то у оквиру безбедности, човек који лично позива на непослушност, и пружање отпора држави, саопштено је из кабинета председника Владе Црне Горе Здравка Кривокапића.
„Очување мира и стабилности, поштовање људских права и слобода, те економски опоравак опустошене земље, коју је оставио претходни режим, приоритети су Владе Црне Горе. Свакодневно подгрејавање тензија, охрабрене јавним иступима, те исказом у Тужилаштву, у коме бивши директор полиције и актуелни саветник за безбедност председника Црне Горе, Веселин Вељовић тврди да је позивањем на непослушност органа реда, изнео лични став, не амнестира га од јавне и сваке друге одговорности за своје деловање. Вељовић, као промовисани координатор и коловођа ретроградних и заштитник интересних структура, дужан је знати да је прошло време бахаћења, у коме је појединац исказивао став „држава то сам ја“, не марећи за институције и руководећи се само договореним интересима“, наводи се у саопштењу.
Марко Милачић, предсједник Праве Црне Горе и посланик у Скупштини - Sputnik Србија, 1920, 21.08.2021
Милачић: Ђукановић злоупотребљава устоличење, тензије скретање пажње са црногорског „Ритопека“
Из Кабинета премијера додају да као јавни функционер, Вељовић преузима одговорност за спречавање или ометање вршења верског обреда, што је квалификовано као кривично дело, за које је запрећена казна затвора до две године, односно до три године уколико га врши службено лице.
„Веома је опасно за државу и њену стабилност, да председника Црне Горе саветује, и то у оквиру безбедности, човек који лично позива на непослушност и пружање отпора држави, због става Владе да поштује права грађана у слободном упражњавању верских обреда. То је предворје хаоса, у који очито саветник Ђукановића жели да нас увуче, након што се коначно у земљи заводи ред и одговорност. Грађани Црне Горе сада имају прилику да виде колико је пораженом претходном режиму стало до мира и напретка у Црној Гори. Након што су нас задужили у рекордним износима, сада би да угрозе и грађански мир. Грађани и овог пута имају прилику да се увере колико су ДПС и његови сателити патриотски везани за нашу земљу и њен напредак, те колико им је стало до успешне туристичке сезоне. Очигледно, пропорционално губљењу привилегија, губи се и љубав према Црној Гори. А онда је и јасно зашто се не бирајући средства цело друштво гура у хаотична сценарија“, саопштено је из Кривокапићевог кабинета.
Митрополит Јоаникије - Sputnik Србија, 1920, 18.08.2021
Устоличење Јоаникија на Цетињу 5. септембра, дочек патријарха дан раније у Подгорици
У саопштењу се наводи и да „политички пиромани морају знати да су времена лажног патриотизма иза нас“.
„Када ускоро заживи независно Тужилаштво, биће апсолутно очигледно због чега се оволика ујдурма диже ових дана. Управо је страх од суочавања са независним институцијама и полагањем рачуна, главни мотив исказивања „забринутости“ за опстанак Црне Горе и Престонице. Манипулативни су ставови председника државе, који се залаже наводно за мир, док у свом кабинету има активне регрутере интересних јуришника који подривају уставни поредак и државно устројство. Међутим, док му не истекне мандат, председник Ђукановић има додатну обавезу да поштује Устав и чува мир, а не да ћути, док се саветник Вељовић јавно декларише као коловођа и подстрекач антидржавних и антидемократских акција“, наводи се у саопштењу Кабинета председника црногорске Владе, преносе „Вијести“.
Дритан Абазовић, лидер УРА - Sputnik Србија, 1920, 17.08.2021
Абазовић: Вељовић хушка због својих циљева
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала