Истрага у току: Примио пет доза вакцине, ухватили га приликом шестог покушаја

© Фото : Пресс-служба мэра и правительства Москвы / Уђи у базу фотографијаМедицински техничар пуни шприц вакцином против вируса корона
Медицински техничар пуни шприц вакцином против вируса корона - Sputnik Србија, 1920, 28.08.2021
Пратите нас
Власти Рио де Жанеира тренутно истражују како је један мештанин успео да прими најмање пет доза три различите вакцине против корона вируса.
Према званичним подацима, неименовани човек почео је да прима вакцине против ковида 19 у мају, затим наставио и у јуну и јулу, све док особље на вакциналном пункту, приликом покушаја мушкарца да добије и шесту дозу, није открило о чему је реч, преноси "Oditi sentral".
Извештаји до којих су дошли бразилски медији показују да је мушкарац први пут примио Фајзер вакцину 12. маја, затим Астра зенеку 5. јуна. Следећа на реду била је доза Синовака 17. јуна, после чега је Бразилац отишао по другу дозу Фајзера 9. јула и свој "маратон" завршио 21. јула, такође, Синоваком.
Власти су испрва веровале да је реч о недостацима електронске евиденције, међутим, истрага Општинског здравственог одељења у Рију показала је да није дошло до грешке, пренео је Б 92.
"Случај се истражује како би се утврдило да ли је дошло до грешке приликом регистрације у систему или неке друге неправилности", наводи се у извештају Општинског здравственог одељења.
Према извештајима, анонимни човек се добро осећа после пет примљених вакцина, а ухваћен је у покушају да добије и шесту дозу.
Вакцинација - Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
РЕГИОН
У Хрватској стала вакцинација
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала