- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Мандић: Ђукановић да лично пријави скуп на Цетињу и преузме одговорност

Пратите нас
Један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић оценио је да је изјава председника Црне Горе Мила Ђукановића о устоличењу митрополита Јоаникија најбоља потврда да Ђукановић стоји иза екстремистичког покрета у Црној Гори.Додао је да би било храбро и витешки да Ђукановић лично пријави скуп и преузме одговорност за оно што се може десити на Цетињу.
Мандић сматра да су ти, како наводи, екстремистички покрети, усмерени против већинске Црне Горе и Српске православне цркве (СПЦ), преноси РТЦГ.
„Очигледно је да је Ђукановић незадовољан бројем окупљених на прошлом скупу на Цетињу па сада овом манипулативном формулацијом да ће и он можда бити један од њих на скупу, који планирају 5. септембра, разоткрива своју намеру да пошаље поруку да треба да буде много више демонстраната тог дана на Цетињу“, сматра Мандић.
Он је додао да би било храбро и витешки да Ђукановић лично пријави скуп и преузме одговорност за све што се тог дана може десити на Цетињу.
Председник Црне Горе Мило Ђукановић оценио је претходно да је устоличењу митрополита Јоаникија на Цетињу дат, како је навео, непримерено велики значај и изразио наду да ће његов апел да устоличење буде одржано ван Цетиња „чути и уважити они који треба да га уваже“.
Ђукановић је такође рекао да ће, ако устоличење митрополита црногорско-приморског Јоаникија ипак буде на Цетињу, 5. септембра бити у престоници.
Црногорски председник Мило Ђукановић - Sputnik Србија, 1920, 28.08.2021
И Ђукановић ће 5. септембра бити на Цетињу – ако се не промени мјесто устоличења Јоаникија
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала