- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Замолићу их да кажу колики је буџет“ – Обрадовић искрено о Пантеру, Лидеју...

© Sputnik / Петар ТадићЖељко Обрадовић
Жељко Обрадовић - Sputnik Србија, 1920, 28.08.2021
Пратите нас
Жељко Обрадовић, прослављени српски кошаркашки стручњак и тренер Партизана, рекао је да се нада да ће Зоран Савић, спортски директор клуба, и председник Остоја Мијаиловић изаћи у јавност и рећи колики је буџет црно-белих у сезони 2021/22.
Партизан је овог лета довео осам квалитетних кошаркаша међу којима су Кевин Пантер и Зек Лидеј директно дошли из Олимпије из Милана – екипе која је играла Фајнал фор Евролиге.
У јавности су одмах почеле приче око буџете, око висине уговора... Затим је и тренер Милана Еторе Месина изјавио да је Пантер прихватио понуду Партизана јер је она била већа од онога што су му они нудили, и то је само подгрејало причу о платежној моћи црно-белих.
„Био сам у Пиониру када је стигла вест да је Милано решио да не продужи уговор са Кевином Пантером. Истог тренутка сам окренуо Зорана Савића и рекао: 'Ајде провери то'. Добио сам информацију од мог бившег кошаркаша Ђиђија (Датомеа), питао сам да није неки проблем, шта се дешава... Ђиђи ми је рекао да је супер дечко, супер се понашао и да је истина то (да нису продужили уговор)“, рекао је Обрадовић за „Ал Џазиру“ и додао:
„Зоран ми је истог тренутка послао телефон Пантера, окренуо сам га и имао сам изванредан разговор с њим. Ако мене питате ја сам био изненађен његовом реакцијом, договорили смо се да се чујемо и следећи дан. Следећи дан ми је рекао: 'То је то. Потписаћу'. Колико су људи били изненађени, толико сам и ја. Али, очигледно када причају два одрасла човека која разумеју један другог, да се веома брзо договоре.“
Обрадовић каже да никада није причао са кошаркашем о новцу и да је то питање за спортског директора и председника клуба.
„Пантер је човек који је схватио шта му причам и шта може да добије. То је његов живот, његова каријера... Све остало, ово о чему причате, о новцу, буџету, то су питања за Зорана Савића и председника Остоју Мијаиловића. То није питање за мене, ја никада са играчем нисам причао о новцу“, казао је Обрадовић.
„Зоран Савић ће да изађе и да вам каже, то ћу замолити њега и председника (Остоју Мијаиловића) да ураде и да ставе, вама новинарима и целој јавности, да не било трачева, колико кошта овај тим Партизана, а колико је кошта прошле године. Оно што ја имам као информацију јесте што је апсолутно нормално, али нећу ја о томе да причам јер је то посао Зорана Савића.“
Тренер Партизана наставио је да прича о буџету и склапању тимова.
„Овде се ради о једној ствари, да када правите буџет тима, ви имате кошаркаше за које мислите да вреде одређени ниво уговора, а имате и друге кошаркаше који нису на том нивоу и на основу тога расподелите новац. То сам радио у клубовима у којима сам радио. Менаџер дође и каже: 'Имамо ову могућност, шта хоћеш? Хоћемо да ставимо овде мало више, а овде мање?'. То смо ми урадили и апсолутно је тачно да неки кошаркаши у Партизану имају нешто веће, а неки ниже уговоре. Али то је све у односу на квалитет, то је у сваком клубу тако.“
Партизан је овог лета довео Јама Мадара и Далас Мура – кошаркаше који ће бити задужени за организацију игре.
„Зоран ми је донео списак, и ако ми верујете, гледали смо 20 плејмејкера. Ја сам изабрао овог дечка (Јам Мадара). Зашто? Зато што има 21 годину, зато што мислим да је он неко ко ужива играјући кошарку. Зашто сам инсистирао и успео да убедим малог Алексу Аврамовића да дође? Зато што је то исто то. Желео сам да направим тим који су гладни успеха, који су жељни кошаркашке игре. Зек Лидеј ми је на првом тренингу показао да је такав. Сви ови остали су млади, ови су искуснији и мислим да је то изванредан спој“, рекао је Обрадовић.
„Колико смо далеко? Верујте да смо много. Данас на тренингу нисам имао њих седморицу, и требало би да кренем да кукам? Лидеја сам пустио да оде у Америку и буде кум, што је нормално. Загорца да види сина, такође. Пантер има мањи проблем с раменом, није тренирао ниједан тренинг. Други плеј тек стиже из Америке. Смаилагић има малу повреду... Да ли треба да кажем младим играчима да није толико битан тренинг? Не, баш обрнуто. Мора да се ради још јаче. То је део тренерског посла.“
Обрадовић је на крају још једном нагласио да се нада да ће Савић и Мијаиловић изаћи у јавност и рећи колико је буџет клуба.
„Најискреније се надам да ће председник клуб и Зоран да изађу са буџетом који је више него нормалан. А када то кажем то је ниво средстава који је распоређен претходних година. То је све што могу да вам кажем. Ја немам уговор са Партизаном. Нисам потписао, зато што мени не треба уговор. Не треба ми. Господин Остоја Мијаиловић је човек ком верујем, да л' ћу да га потпишем сутра? Откуд знам, немам појма. Много ми је важније да имам све играче на тренингу“, казао је тренер Партизана.
Тренер кошаркаша Фенербахчеа Жељко Обрадовић током финала Евролиге против московског ЦСКА. - Sputnik Србија, 1920, 25.08.2021
Обрадовић је рекао све – без помињања случаја „Јокић“ /видео/
Скучи Смит (Мега) и Маркус Пејџ (Партизан) - Sputnik Србија, 1920, 24.08.2021
Обрадовић се одрекао услуга Пејџа и Мозлија
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала