- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Временске непогоде отказале трку у Белгији!

© AP Photo / Francisco SecoДетаљ са отказане ВН Белгије – Формула 1
Детаљ са отказане ВН Белгије – Формула 1 - Sputnik Србија, 1920, 29.08.2021
Пратите нас
Велика награда Белгије, 12. трка овогодишњег шампионата Формуле 1, отказана је због обилних падавина, те је Макс Ферстапен проглашен победником, иако је трка трајала само три круга иза безбедносног возила.
Трка за на стази Спа-Франкошамп требало је да крене у 15 часова, али ни три и по сата касније возачи нису успели да се тркају, већ су само одвозили три круга иза „сејфти кара“ и одмах се вратили у боксове.
Организатори 12. трке шампионата Формуле 1 проценили су да стаза није безбедна и овог викенда није било очекиване борбе између Макса Ферстапена и Луиса Хамилтона.
Макс је и проглашен за победника, друго место припало је Џорџу Раселу, а треће Луису Хамилтону – на основу пласмана у квалификацијама. Првих десет у пласману добиће половину бодова јер није одвозано 75 одсто трке.
Организатори Велике награде Белгије знали су да их за викенд очекује јако лоше време, те смо у суботу добили спектакуларне квалификације у којима виђен инцидент Ланда Нориса, док је Џорџ Расел неочекивано дошао до другог места.
У недељу је требало да на стази гледамо спектакл, али процена је била да стаза није безбедна и на велику жалост љубитеља тркања ускраћени смо за шоу.
А, можда је тако и боље. Ко зна колико би опасних инцидената било, и са те стране је логично да се прво размишља о возачима, а тек онда навијачима.
Руска возачица Ирина Сидоркова - Sputnik Србија, 1920, 14.08.2021
Руска тинејџерка је сензација ауто-мото спорта /фото, видео/
Детаљ са Ф1 трке за Велику награду Мађарске (Хунгароринг) - Sputnik Србија, 1920, 01.08.2021
Велики удес, па шокантна победа Француза u Мађарској! /видео, фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала