Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Састанак министра Стефановића са заменицом министра одбране Руске Федерације

© Фото : Sputnjiku ustupilo Ministarstvo obrane Republike Srbije /Jovo Mamula/Небојша Стефановић и Татјана Шевцова на састанку
Небојша Стефановић и Татјана Шевцова на састанку - Sputnik Србија, 1920, 30.08.2021
Пратите нас
Потпредседник Владе и министар одбране Небојша Стефановић састао се данас са заменицом министра одбране Руске Федерације Татјаном Шевцовом која борави у првој званичној посети Републици Србији.
Стефановић је на почетку састанка изразио захвалност Руској Федерацији на континуираној подршци по питању очувања територијалног интегритета и суверенитета Републике Србије и принципијелном непризнавању такозваног Косова.
Министар је истакао да је сарадња у области одбране са Руском Федерацијом на историјском врхунцу што показује и синоћ отворено такмичење „Чувар реда“ у Краљеву, а чија је организација у оквиру „Међународних војних игара 2021“ ове године први пут поверена Србији.
Како је оценио, сусрети на највишем нивоу свакако доприносе одржавању високог нивоа наше сарадње у области одбране, чији су најјачи сегменти војно-економска и војно-техничка сарадња.
Заменица министра одбране Руске Федерације Шевцова, задужена за буџет и финансије, истакла је да јој је задовољство што је имала прилику да лично присуствује свечаном отварању такмичења „Чувар реда” и први пут посети Србију са којом Руска Федерација има традиционално пријатељске односе и којој је ове године поверила да буде један од 11 земаља домаћина Међународних војних игара.
Она је високо оценила сарадњу у области одбране и истакла да ће се она и у наредном периоду развијати, посебно у војно-техничкој, војно-образовној и војно-војној области, саопштило је Министарство одбране Републике Србије.
Заменица министра одбране Русије Татјана Шевцова - Sputnik Србија, 1920, 30.08.2021
СРБИЈА
Шојгуова заменица: Срби и Руси спремни да жртвују све зарад слободе /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала