- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Какво нас време очекује у септембру

© Tanjug / RADE PRELICКалемегдан
Калемегдан - Sputnik Србија, 1920, 31.08.2021
Пратите нас
Велике разлике у температури обележиле су последњи августовски викенд у Србији. Метеоролози најављују претежно сув период али и постепени пораст температуре.
У наредном периоду можемо очекивати сунчане дане са 25 до 30 степени Целзијусових. Први дани септембра доносе хладна јутра, у планинским котлинама југозападне Србије врло хладно време уз минимум 3 степена, док се током дана очекује промењиво облачно и углавном суво уз дневне температуре од 17 до 23 степена. То потврђује у објавама временских прогноза и за Блиц метеоролог Марко Чубрило.

Ове недеље суво и стабилно

„У уторак, у односу на понедељак неће бити веће промене, али ће крајем дана на северозападу бити нешто више облака као најава премештања новог, слабог, хладног фронта. У уторак дневни максимум од 18 до 25 степени Целзијуса, на југу око 30, у среду дневни максимум поново у мањем паду и требао би се кретати од 14 до 21 степен. У среду понегде можемо очекивати наоблачење уз слабу кишу, а затим барем до око 9. септембра суво и стабилно и полако све топлије време“, каже Марко Чубрило.
У четвртак и до краја недеље јутра ће бити врло свежа, понегде уз појаву магле. Током дана ће, најављује Чубрило, углавном бити претежно сунчано и полако топлије али све до око 7. септембра максимуми на копну неће прелазити 26 степени Целзијуса и углавном ће се кретати од 20 до 25 степени.

Време идуће недеље

Око 8. септембра уследиће доток још топлијег ваздуха и максимуми на копну ће се понегде кретали око 30, а на југу и до 32 степена Целзијуса.
„Ветар би се окренуо на јужни и југоисточни, док би на Јадрану дувао југо. За сада делује да тај циклон неће у већој мери ширити утицај ка копненом делу региона, док модели после 13. септембра. повећавају амплитуду синоптике што би могао бити сигнал да нас средином месеца чека јаче погоршање и захлађење“, поручује Чубрило.
Према ранијим Чубриловим најавама, око 6. септембра ће се ка европском делу Атлантика приближавати бивши тропски циклон (ураган) и свака прогноза после тог датума је упитна.
Сумирано, после прве недеље септембра која би донела доста свеже време уз ређе падавине, може доћи до конкретнијег отопљења.
Временска прогноза - Sputnik Србија, 1920, 31.08.2021
ДРУШТВО
Време данас: Смена сунца и облака, понегде киша
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала