- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Откривени детаљи Роналдовог трансфера, Јувентус вратио своје „дете“ /видео/

© REUTERS / ED SYKESИталијански фудбалер Мојзе Кен
Италијански фудбалер Мојзе Кен - Sputnik Србија, 1920, 31.08.2021
Пратите нас
Фудбалски клуб Јувентус и званично се опростио од Кристијана Роналда, којег је продао Манчестер јунајтеду, и успут брзопотезно довео замену за искусног Португалца. Уједно су откривени детаљи оба трансфера.
Роналдо је недавно шокирао фудбалски свет када је напрасно затражио да оде из Јувентуса.
Иако се уско повезивао са Манчестер ситијем, на крају се вратио у Манчестер јунајтед, за који је наступао од 2003. до 2009. године и са којим је освојио три титуле у Премијер лиги и једну Лигу шампиона.
„Јувентус се опрашта од Кристијана Роналда. Тог 10. јула 2018. године две иконе европског фудбала су се спојиле – Кристијано Роналдо је постао играч Јувентуса. Данас, након три године, 133 утакмице, 101 постигнутог гола и пет освојених трофеја, том поглављу је дошао крај. Пут ЦР7 и Јувентуса је наишао на разлаз“, наводи се у званичном саопштењу.
Јувентус је објавио и финансијске детаље трансфера Роналда у Манчестер: Енглески клуб ће платити 15 милиона евра током пет година, а износ се може повећати за осам милиона евра ако се постигну одређени резултати.
Петоструки освајач Златне лопте за Црвене ђаволе ће дебитовати за недељу и по дана против Њукасла, када заврши обавезе са репрезентацијом Португалије у квалификацијама за Светско првенство.
Стара дама је морала хитро да реагује после одласка Кристијана, па је истог дана када се опростила од њега довела свог бившег играча, италијанског нападача Мојзеа Кена.
Кен је некада представљао једног од европских фудбалера са највећим потенцијалом, али се од одласка из Торина није прославио играма у Евертону и Пари Сен Жермену.
Сада је дошло време да се врати клуб и чијој академији је поникао у периоду од 2010. до 2017. године у виду двогодишње позајмице која ће бити плаћена око седам милиона евра.
Када позајмица буде завршена лета 2023. године, вишеструки шампион Италије ће морати да купи Кена за цифру која износи између 28 и 30,5 милиона евра.
„Кен се вратио кући и спремни смо да га са задовољством дочекамо“, навео је Јуве у саопштењу.
Двадесетједногодишњи Кен је за Евертон постигао четири гола на 39 утакмица, од којих је 26 почео са клупе, док је у периоду наступања за ПСЖ забележио 16 погодака на 36 мечева.
Фудбалер тзв. Косова изазвао скандал у Русији – и умало добио батине
„Прљав“ потез Нејмара према Рајковићу који нико није видео /видео/
Мање од 24 часа је било потребно да Британци покажу право лице
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала