00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
ОД ЧЕТВРТКА ДО ЧЕТВРТКА
20:00
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
20:30
30 мин
МОЈ ПОГЛЕД НА РУСИЈУ
21:00
30 мин
МОЈ ПОГЛЕД НА РУСИЈУ
07:00
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
Без сарадње Срба и Руса нема остварења словенског сна
16:00
30 мин
ОД ЧЕТВРТКА ДО ЧЕТВРТКА
Хоће ли бити Трећег светског рата
17:00
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
„Дуалност Милене Павловић Барили“
17:30
30 мин
ЈучеДанас
На програму
Реемитери
Студио Б99,1 MHz, 100,8 MHz и 105,4 MHz
Радио Новости104,7 MHz FM
Остали реемитери
 - Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Шта треба да једете да избегнете јесење вирусе и прехладе

CC0 / / Здрава храна
Здрава храна - Sputnik Србија, 1920, 31.08.2021
Пратите нас
Руска дијететичарка Камила Тимошенко саставила је листу намирница неопходних за јачање имунолошког система током јесени, јер се тада значајно повећава ризик од многих болести, посебно проблема са гастроинтестиналним трактом, а чешћи су и грип, прехлада и депресија.
Она на свом налогу на Инстаграму наводи да су намирнице богате цинком и селеном важан део исхране. То укључује рибу и морске плодове, јаја, интегралне житарице, махунарке и месо. А посебно истиче да је важно уносити гвожђе кроз месо јер се оно апсорбује 10 пута боље из намирница животињског порекла.
Нутрициониста такође скреће пажњу на витамине група Б, Ц и Д. У неопходне здраве производе спадају и паприка, броколи и карфиол.
Коначно, телу су потребне омега-3 масне киселине, коју, поред рибе, обилно садрже и семенке и биљна уља.
Списак нутритијената и намирница које др Тимошенко препоручује за јак имунитет:
Цинк: риба, џигерица, месо, махунарке, интегралне житарице, пшеничне мекиње
Селен: риба, морски плодови, џигерица, јаја, тврда пшеница
Гвожђе: џигерица, месо
Витамин Д: риба, јетра бакалара, јаја, путер
Витамин Ц: киви, зачинско биље, паприка, броколи, карфиол
Витамини групе Б: интегралне житарице, месо, џигерица, јаја, поврће
Омега-3: риба, биљна уља, семенке.
Сирово месо може бити извор многих бактерија... - Sputnik Србија, 1920, 18.06.2021
Руски доктор открива шта не треба јести са месом
Пилуле витамина Д - Sputnik Србија, 1920, 22.07.2021
Руски имунолог разбија седам митова о витаминима
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала