https://sputnikportal.rs/20210831/sta-treba-da-jedete-da-izbegnete-jesenje-viruse-i-prehlade-1129400209.html
Шта треба да једете да избегнете јесење вирусе и прехладе
Шта треба да једете да избегнете јесење вирусе и прехладе
Руска дијететичарка Камила Тимошенко саставила је листу намирница неопходних за јачање имунолошког система током јесени, јер се тада значајно повећава ризик од... 31.08.2021, Sputnik Србија
2021-08-31T14:05+0200
2021-08-31T14:05+0200
2021-08-31T14:05+0200
друштво
медицина
здравље
стил живота
друштво
руски лекар
/html/head/meta[@name='og:title']/@content
/html/head/meta[@name='og:description']/@content
https://cdnn1.img.rs.sputniknews.com/img/07e5/08/1f/1129400165_0:154:3009:1847_1920x0_80_0_0_64cfc0cff38280c1f91d41ac483267ed.jpg
Она на свом налогу на Инстаграму наводи да су намирнице богате цинком и селеном важан део исхране. То укључује рибу и морске плодове, јаја, интегралне житарице, махунарке и месо. А посебно истиче да је важно уносити гвожђе кроз месо јер се оно апсорбује 10 пута боље из намирница животињског порекла. Нутрициониста такође скреће пажњу на витамине група Б, Ц и Д. У неопходне здраве производе спадају и паприка, броколи и карфиол. Коначно, телу су потребне омега-3 масне киселине, коју, поред рибе, обилно садрже и семенке и биљна уља.Списак нутритијената и намирница које др Тимошенко препоручује за јак имунитет:
https://sputnikportal.rs/20210618/ruski-doktor-otkriva-zasto-meso-ne-treba-kombinovati-sa-nekim-namirnicama-1125685349.html
https://sputnikportal.rs/20210722/ruski-imunolog-razbija-sedam-mitova-o-vitaminima-1127621197.html
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
2021
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
Вести
sr_RS
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
https://cdnn1.img.rs.sputniknews.com/img/07e5/08/1f/1129400165_212:0:2943:2048_1920x0_80_0_0_6689c8dc3b5b7a7f7ac47dffb6ae16e4.jpgSputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
медицина, здравље, стил живота, друштво, руски лекар
Шта треба да једете да избегнете јесење вирусе и прехладе
Пратите нас

Руска дијететичарка Камила Тимошенко саставила је листу намирница неопходних за јачање имунолошког система током јесени, јер се тада значајно повећава ризик од многих болести, посебно проблема са гастроинтестиналним трактом, а чешћи су и грип, прехлада и депресија.
Она на свом
налогу на Инстаграму наводи да су намирнице богате цинком и селеном важан део исхране. То укључује рибу и морске плодове, јаја, интегралне житарице, махунарке и месо. А посебно истиче да је важн
о уносити гвожђе кроз месо јер се оно апсорбује 10 пута боље из намирница животињског порекла.
Нутрициониста такође скреће пажњу на витамине група Б, Ц и Д. У неопходне здраве производе спадају и паприка, броколи и карфиол.
Коначно, телу су потребне омега-3 масне киселине, коју, поред рибе, обилно садрже и семенке и биљна уља.
Списак нутритијената и намирница које др Тимошенко препоручује за јак имунитет:
Цинк: риба, џигерица, месо, махунарке, интегралне житарице, пшеничне мекиње
Селен: риба, морски плодови, џигерица, јаја, тврда пшеница
Витамин Д: риба, јетра бакалара, јаја, путер
Витамин Ц: киви, зачинско биље, паприка, броколи, карфиол
Витамини групе Б: интегралне житарице, месо, џигерица, јаја, поврће
Омега-3: риба, биљна уља, семенке.