- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Јуриш на албанску мафију: Шпанска полиција ухапсила више од 100 осумњичених

© Flickr / copsadmirer@yahoo.esШпанска полиција у Мадриду
Шпанска полиција у Мадриду - Sputnik Србија, 1920, 01.09.2021
Пратите нас
Више од 100 особа је ухапшено и уништено око 25.000 садница марихуане у акцији шпанске полиције против албанске мафије на неколико локација у тој држави. Шпанска полиција тврди да је шверц марихуане у последњих неколико година лансирао албанску мафију у сам врх криминалних организација у Европи.
Истрага је трајала више од годину дана и на крају је ухапшено 107 особа повезаних са албанским криминалним групама, које су шверцовале марихуану широм Европе, саопштила је шпанска полиција. Наводни криминалци ухапшени су на 51 локацији у Шпанији и током акције уништено је 25.000 садница марихуане, тона спаковане дроге, 70.000 евра и нешто оружја и опреме, преноси јавни сервис.
Акција полиције је обухватила Тарагону, Барселону. Ђирону и Кастељон, а у процесу идентификовања криминалаца учествовале су и полиције из Албаније и Немачке. У акцији је учествовало укупно 400 агената.
Шверц марихуане омогућио је албанској мафији да се "такмичи са осталим криминалним организацијама, попут италијанске или балканске мафије", навела је шпанска полиција.
Полиција је, такође, навела да су илегалне плантаже марихуане крале струју из локалних мрежа, чиме је причињена штета процењена на око 1,6 милиона евра.
Шпанска полиција је упозорила да се тренутно води неколико акција против албанске мафије, махом под окриљем Европола.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала