- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Откривено зашто је Олга одустала од УС опена, Новак не мора да брине

© AFP 2023 / SARAH STIERСрпска тенисерка Олга Даниловић на УС опену
Српска тенисерка Олга Даниловић на УС опену - Sputnik Србија, 1920, 01.09.2021
Пратите нас
Српска тенисерка Олга Даниловић повукла се са УС опена пред меч другог кола са јапанском тенисером Наоми Осаком, а нешто касније и открила да разлог повлачења јесте болест, али да није у питању вирус корона, што су добре вести по Новака Ђоковића.
Даниловићева се, како се наводи, повукла из медицинских разлога.
Тренутно 145. тенисерка света требало је да се састане са актуелном шампионком турнира, након што је у првом колу елиминисала Американку Алишу Паркс.
Нажалост, у треће коло се пласирала Осака, која чека победницу дуела у којем се састају Каја Канепи и Лејла Фернандез.
Нешто касније, Олга се огласила на друштвеним мрежама и открила разлог одустајања.
„Поздрав свима, изузетно ми је жао што сам морала да се повучем са турнира данас. Данима се не осећам добро. Није ковид у питању, већ вирус због којег се осећам веома слабо. Уз сву помоћ медицинског тима УС опена, ипак није било безбедно да изађем на терен. Хвала свима на подршци, и једва чекам да се вратим на УС опен и као и увек дам свој максимум“, навела је Даниловићева.
Вреди истаћи и да су ово добре вести за Новака Ђоковића, пошто су бројни новинари истакли забринутост због тога што су Олга и први фаворит за освајање УС опена били у контакту током турнира.
Амерички новинар Бен Ротенберг је претходно запазио да је код дисквалификације Жила Симона у званичном саопштењу наведен исти разлог као код Олге – „из медицинских разлога“ – а он је избачен са турнира јер је његов тренер био позитиван на тесту, иако је он био негативан.
Овогодишња правила налажу да ће свако ко буде у блиском контакту са неким ко је заражен вирусом бити дисквалификован са турнира, уколико није вакцинисан, али бриге не би требало да буде јер, како је навела, Олгин проблем није корона.
Тинејџера издало тело – Ђоковић у другом колу УС опена!
Зверев жестоко по Циципасу: То није нормално!
Дебакл човека који је „победио“ Ђоковића у Америци
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала