Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Премијер Чешке: Србију укључити у Шенген

© AP Photo / Olivier MatthysАндреј Бабиш
Андреј Бабиш - Sputnik Србија, 1920, 01.09.2021
Пратите нас
Шенгенски споразум треба проширити на Бугарску, Румунију, Хрватску и Србију, саопштио је новинарима премијер Чешке Андреј Бабиш на путу за Блед.
"Зашто још увек Бугарску, Румунију, Хрватску и Србију нису укључили у састав држава-чланица Шенгенског споразума? Наша Влада предлаже, и то не први пут, да се прошири на ове земље", навео је Бабиш.
Премијер је нагласио да ЕУ нема јасну стратегију борбе против илегалних миграната и проширења зоне Шенгена на западни Балкан. Бабиш намерава да ово питање покрене на међународном Стратешком форуму који се одржава на Бледу.
Он је навео да Европа треба да се заштити од илегалних миграната. Шенгенска зона није показала своју ефикасност 2015. године, за време првог избегличког таласа у ЕУ.
ЕУ због претње новим избегличким таласом из Авганистана треба да разговара са Турском која их може задржати на својој територији, додао је министар.
"А ЕУ ће јој за то дати паре", рекао је премијер Чешке, подсетивши да је таква пракса била и за време првог избегличког таласа.
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 28.07.2021
Вучић: Мини Шенген добија ново име, сутра потписивање три важна споразума
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала