- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин: Америка 20 година покушавала да „цивилизује“ Авганистан, а резултат – трагедија

© Sputnik / Сергей Гунеев / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 01.09.2021
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе су 20 година покушавале да уведу своје стандарде у Авганистану, а резултат су само трагедије и губици, изјавио је председник Русије Владимир Путин.

„Двадесет година је америчка војска била присутна на тој територији и 20 година су покушавали, може се рећи, без увреде, да 'цивилизују људе' који живе тамо, да уведу своје норме и животне стандарде у најширем смислу те речи, између осталог и у политичку организацију друштва. Резултат су само трагедије, губици и за оне који су то чинили – Сједињене Америчке Државе, и још више за људе који живе на територији Авганистана. Резултат је нула, ако не и негативан“, рекао је руски председник у Владивостоку.

Путин је истакао да се мора схватити да се ништа не може наметнути споља.
„Ситуација мора сазрети. А ако неко жели да она сазрева брже, квалитетније, треба да помогне људима… Да, то се може и треба чинити, али на цивилизован начин: пажљиво, одржавајући позитивне тенденције, не журећи, стрпљиво“, истакао је Путин, додајући да је практично немогуће постићи нешто позитивно без скупа тих фактора.
Подсетимо, Пентагон је саопштио да је завршио повлачење снага из Авганистана и завршетку 20. годишње мисије. Покрет „Талибан“ (терористичка организација забрањена у Русији) преузео је потпуну контролу над аеродромом у Кабулу, одакле су евакуисани странци и савезници.
Амерички председник Џозеф Бајден - Sputnik Србија, 1920, 27.08.2021
СВЕТ
„Учврстио положај Русије“: Америци предвиђају катастрофу због Бајдена
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала