00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
07:00
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
20:30
30 мин
МОЈ ПОГЛЕД НА РУСИЈУ
21:30
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
„Александар Први Карађорђевић“
16:00
30 мин
ВЕСТИ (реприза)
Зашто би Ричард Гренел могао да има кључну улогу у окончању сукоба у Украјини?
16:30
30 мин
МИЉАНОВ КОРНЕР
Реалност је да се Партизан и Звезда боре за место у плеј-ину
17:00
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
„Розанов“
17:30
30 мин
ЈучеДанас
На програму
Реемитери
Студио Б99,1 MHz, 100,8 MHz и 105,4 MHz
Радио Новости104,7 MHz FM
Остали реемитери
 - Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски нутрициониста: Три руска јела припремају организам за хладније време

© Fotolia / VankadТегла са киселим краставцима
Тегла са киселим краставцима - Sputnik Србија, 1920, 01.09.2021
Пратите нас
Традиционална руска кухиња може много допринети здрављу. Како је рекла дијетолог Галина Иљенко, за нас можда уобичајени производи могу побољшати рад мозга, лако се варе и хране организам неопходним витаминима, киселинама и хранљивим састојцима.
Специјалиста је за портал „Доктор Питер“ навела три руска производ која организам могу припремити за хладније време, а то су усољена харинга, кисели купус и кисели краставци.
Усољена харинга садржи велику количину масних киселина омега-3, које срцу пружају заштиту од атеросклерозе, јачају имунитет и нервни систем. Поред тога омега-3 киселине помажу у раду мозга и нормализују вид. Риба је такође и одличан извор витамина А, Д и Е који разлажу масти о организму. Како би се смањила количина соли у организму дијетолог је саветовала да се риба потопи у воду и конзумира у малим количинама.
Она је навела и да се кисели купус одлично вари. Поред тога, бактерије које стварају метаболите (продукте метаболизма) омогућавају да се одржи правилна функција желуца и црева. Како би кисели купус био користан за организам потребно је да се конзумира 80-120 грама пре главног оброка. На овај начин ће купус стимулисати апетит, нахранити организам витаминима и хранљивим састојцима и побољшати варење.
Кисели краставци су корисни ферментисани производ. Чак ће и мала количина киселих краставаца појачати лучење желудачног сока и побољшати варење, резимирала је Иљенко.
Сирово месо може бити извор многих бактерија... - Sputnik Србија, 1920, 18.06.2021
Руски доктор открива шта не треба јести са месом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала