- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Зашто Путин нема налоге на друштвеним мрежама

© Sputnik / Алексей Дружинин / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир путин током посете Координационом центру Владе Русије
Председник Русије Владимир путин током посете Координационом центру Владе Русије - Sputnik Србија, 1920, 02.09.2021
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин не жели да неко уместо њега води налоге на друштвеним мрежама, а нема времена да то ради сам, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

„Путин нема налоге на друштвеним мрежама. Он је сам одговарао на то питање и говорио да нема времена да води налоге на друштвеним мрежама. Он не жели да то неко ради уместо њега, сматра да је то погрешно“, објаснио је Песков током образовног маратона „Ново знање“.

Један од учесника маратона је скренуо пажњу на то да се омладина данас информише првенствено са друштвених мрежа, а тамо је тешко да се пронађу званичне информације које су објавиле власти.
Песков је подсетио да су Кремљ и влада све присутнији на друштвеним мрежама.
„Ако нас нема довољно, побољшаћемо се“, додао је портпарол.
У оквиру образовног маратона, Песков је такође изјавио да ће у блиској будућности непознавање бар једног програмског језика бити исто као да човек не зна да чита или пише.
„Раније се дигитализација ипак више односила на област егзактних наука, а данас је обухватила све области… Данас се ни хуманистичке науке, ни хуманистичка област нашег живота, било да се ради о култури, спорту, било чему – не могу замислити без дигитализације, без дигиталних платформи, без рачунарских апликација, без апликација за мобилне телефоне које користите“, признао је Песков, истакавши да ће бити немогуће да се без основа програмирања реализују неке идеје, било да се ради о егзактним или хуманистичким наукама.
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 04.12.2020
Путин: Русију очекује дигитална трансформација, стижу закони о вештачкој интелигенцији
XV юбилейный Всероссийский форум-выставка Госзаказ - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2020
Путин: Русија спремна да постане лидер у дигитализацији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала