Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Српски војни полицајци победили на међународном такмичењу „Чувар реда“

© Sputnik / Лола ЂорђевићЕкипа Србије на првој препреци током „Трке хероја"
Екипа Србије на првој препреци током „Трке хероја - Sputnik Србија, 1920, 03.09.2021
Пратите нас
Екипа војних полицајаца Војске Србије победник је Међународног такмичења војнополицијских јединица „Чувар реда“ одржаног у Краљеву.
Прво место у генералном пласману, у конкуренцији још пет екипа из Руске федерације, Казахстана, Ирана, Кипра и Катара, наши момци одбранили су и након најзахтевније дисциплине овог надметања, „Трке хероја“, на војном полигону Берановац.
Друго место у генералном поретку припало је Руској Федерацији чија је екипа најбрже савладала стазу победивши тако у „Трци хероја“, али је то било недовољно да угрози предност Србије.
© Sputnik / Лола ЂорђевићПобедничка екипа Србије на Међународном такмичењу војнополицијских јединица "Чувар реда".
Победничка екипа Србије на Међународном такмичењу војнополицијских јединица Чувар реда. - Sputnik Србија, 1920, 03.09.2021
Победничка екипа Србије на Међународном такмичењу војнополицијских јединица "Чувар реда".
По речима капетана Милана Ковачевића, за разлику од првог дана када екипа није пружила свој максимум, другу трећу и четврту фазу такмичења су одрадили као на тренингу
„Данас смо одрадили све како смо планирали. Знали смо циљ, ишли хладне главе, дали све од себе, па се шест месеци труда исплатило. Пресрећни смо“, рекао је Ковачевић.
© Sputnik / Лола ЂорђевићДругопласирана екипа Русије на такмичењу "Чувар реда".
Другопласирана екипа Русије на такмичењу Чувар реда. - Sputnik Србија, 1920, 03.09.2021
Другопласирана екипа Русије на такмичењу "Чувар реда".
На питање која је препрека представљала највећи изазов, капетан Ковачевић каже да је први део стазе најзахтевнији и црпи највише енергије и да је екипа Србије, за разлику од других екипа, тај део стазе одрадила тактички распоредивши снагу за сам финиш трке где је потребна како физичка, тако и ментална снага целе екипе.
„Надам се да ће Србија и следеће године организовати ово такмичење, да ће бити више екипа. Ове године је било шест репрезентација, али је конкуренција ипак била јака, самим тим што смо победили Русију која је организатор овог такмичења, осећамо се као прваци света“, закључио је Ковачевић.
Такмичење Чувар реда - Sputnik Србија, 1920, 02.09.2021
СРБИЈА
„Чувар реда“ ближи се крају: Срби и Руси предњаче /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала