- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова: Америка намерава да се свети за неуспех у Авганистану

© AFP 2023 / BANARAS KHAN Амерички војници у својој војној бази у другом највећем граду Авганистана, 23. јануара 2002. године
Амерички војници у својој војној бази у другом највећем граду Авганистана, 23. јануара 2002. године - Sputnik Србија, 1920, 04.09.2021
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе, које тврде да ће се осветити за смрт Американаца приликом експлозије у Кабулу, заправо намеравају да се освете за сопствене неуспехе у Авганистану, сматра портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

„Већ чујемо изјаве из Вашингтона о томе да ће се осветити за то што се догодило у Кабулу око аеродрома, на аеродрому, када су погинули амерички држављани и држављани Авганистана... Треба подсетити да су САД биле тамо управо са мисијом одмазде коју су реализовале 20 година. Испоставило се да ће се сада светити за неуспех њихове претходне мисије одмазде“, изјавила је Захарова за „Радио Русија“.

Криза у Авганистану - Sputnik Србија, 1920, 03.09.2021
РУСИЈА
Захарова: Авганистан открио да је НАТО – потпуно неспособан
Подсетимо, САД су након бомбашког напада на аеродрому у Кабулу, у коме је погинуло 170 Авганистанаца и 13 припадника америчке војске, извеле напад дроном, у ком су, како тврди Пентагон, убијена двојица вођа ДАЕШ-а у Авганистану.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала