- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Да ли Украјина и Америка имају "тајни план за Донбас"

© AP Photo / Evan VucciПредседници Украјине и САД, Владимир Зеленски и Џозеф Бајден током састанка у Белој кући
Председници Украјине и САД, Владимир Зеленски и Џозеф Бајден током састанка у Белој кући - Sputnik Србија, 1920, 05.09.2021
Пратите нас
Америчка и украјинска страна могле су постићи "тајни споразум" о Донбасу током или након састанка председника САД и Украјине Џозефа Бајдена и Владимира Зеленског у Вашингтону, наводи портал "Страна", позивајући се на извор у дипломатским круговима.
"Минск 2 је једини данас међународно признати споразум за успостављање мира у Донбасу. Ћутње о њему након састанка у Вашингтону је забрињавајући сигнал", наводи се у саопштењу.
Они су додали да то може указивати на то да Вашингтон не жели да учествује у преговорима, као и на то да постоји договор о Донбасу који "за сада не износе у јавност".
"Према другој верзији, коју многи сматрају теоријом завере, Бајден и Стејт департмент активно наговарају Зеленског да иде на компромис о Донбасу и на реализацију формуле Штајнмајера", саопштио еј извор.
Подсетимо, раније је саветник украјинског председника Алексеј Арестович саопштио да је Кијев скинуо са дневног реда Минске споразуме.
Застава Украјине се вијори на згради Врховне раде у Кијеву - Sputnik Србија, 1920, 04.09.2021
РУСИЈА
Руски сенатор упозорио Кијев: Одустајање од Минских споразума може обновити борбе у Донбасу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала