- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Српска хероина са Космета је рекла – „збогом“ /видео/

© AFP 2023 / PEDRO UGARTEМилена Рашић
Милена Рашић - Sputnik Србија, 1920, 05.09.2021
Пратите нас
Женска одбојкашка репрезентација Србије је поново одушевила својом игром, Европско првенство није одбрањено, али је показана нестварна жеља да се постигне успех, у чему је велику улогу имала и Милена Рашић, која се опростила од националног тима.
Искусна средња блокерка одиграла је феноменално Европско првенство, за које је још раније рекла да ће бити њено последње у дресу Србије.
Девојка рођена 1990. године у Приштини, освојила је 17 медаља у националном тиму Србије, а у 31. години је одлучила да стави тачку.
„Остаћу уз овај тим свакако, али не на терену. Бићу им највећа подршка са трибина“, навела је Рашићева.
А на терену је била тихи херој српске екипе, из другог плана, ненаметљиво, долазила је до главне улоге и још једном показала Европи и свету како треба да игра одбојкашка средња блокерка.
Читав низ њених поена и добрих реакција ће остати упамћен, бележила је бројне блокове у ситуацијама „1 на 1“, а сваку прилику да закуца лопту у поље користила је чим је до ње успевала да стигне добра лопта од техничарке Маје Огњеновић.
Савршено се разумеју Маја и Милена, више од деценије су заједно у српском тиму, могу без гледања да знају где се која налази у ком тренутку и то је била велика снага за Србију на претходним такмичењима.
Поред медаља, популарна Раша је 2018. године изабрана и за најбољу блокерку Светског првенства уз освојено злато, а остаће упамћен и њен чувени говор са легендарног балкона Скупштине Града Београда.
„Хвала на подршци, ово злато је и ваше. Поздрав за Републику Српску, Црну Гору и шаљем сву љубав овог света за Косово!“, навела је тада Милена Рашић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала