- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Нереди на Цетињу вештачки изазвани, многи ће морати да положе рачуне

© Sputnik / Дејан СимићПробијене барикаде испред Цетиња
Пробијене барикаде испред Цетиња - Sputnik Србија, 1920, 06.09.2021
Пратите нас
Нереди на Цетињу пред устоличење митрополита црногорско-приморског Јоаникија нису одраз верских подела у Црној Гори, већ вештачки изазвани сукоби са присталицама једне политичке партије која још увек не може да се помири са чињеницом да је изгубила власт, каже стручњак за безбедност из Подгорице Владан Павићевић.
Догађаји на Цетињу, сматра Павићевић, били су покушај државног удара, а црква је ДПС-у и главном инспиратору догађаја Милу Ђукановићу само послужила у политичке сврхе.
Очекивано је да се у наредном периоду преиспитају поступци свих учесника, посебно Ђукановића и његовог саветника, већ ухапшеног Веселина Вељовића, каже Павићевић за Спутњик.
Црногорски председник Мило Ђукановић - Sputnik Србија, 1920, 05.09.2021
РЕГИОН
Срамно обраћање Мила Ђукановића - само није рекао зашто је патријарх морао хеликоптером на Цетиње
Према његовим речима, држава и безбедносни систем Црне Горе показали су снагу, при томе не користећи сва расположива и законом дозвољена средства у одбрани уставног поретка државе.
Тези да се радило о покушају државног удара у прилог иду и слике на којима се видело да су појединци на Цетињу, који нису припадници полиције, били опремљени и гас маскама. Они ће, према Павићевићевим речима, у наредном периоду морати да дају одговоре надлежним органима ко их је опремио гас маскама, као и са којом су се намером налазили у црногорској престоници.
Одговоре на многа питања требало би да да и Мило Ђукановић, поготово након изјаве у којој је долазак патријарха и митрополита Јоаникија упоредио са „хеликоптерским десантом“.
„Ова изјава је изјава једног очајника, човека који функционише и битише у тоталном хаосу. Одговарајуће службе бавиће се њим у наредном периоду“, закључује Павићевић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала