- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Саветник Мила Ђукановића доведен у суд са лисицама на рукама, па пуштен да се брани са слободе

© Фото : Youtube/Vlada Crne Gore/PrintscreenВеселин Вељовић, саветник за безбедност Мила Ђукановића
Веселин Вељовић, саветник за безбедност Мила Ђукановића - Sputnik Србија, 1920, 06.09.2021
Пратите нас
Веселин Вељовић, саветник председника Црне Горе Мила Ђукановића и бивши директор црногорске полиције, пуштен је да се брани са слободе, након што судија за истрагу цетињског Основног суда није прихватио предлог тужилаштва да му се одреди притвор до 30 дана.
Тужилаштво Вељовића сумњичи да је током јучерашњих протеста поводом устоличења митрополита црногорско-приморског Јоаникија на Цетињу, починио кривично дело напад на службено лице у вршењу службене дужности.
Вељовића су на саслушање у Основни суд доскорашње колеге извеле из полицијског комбија са лисицама на рукама.
„Верујем да је овде реч не о чињеницама и не о истини него о политичком прогону и политичкој освети премијера Здравка Кривокапића и потпредседника Владе Дритана Абазовића“, казао је Вељовић по изласку из суда, преноси РТЦГ.
Да ће Вељовић данас бити приведен судији за истрагу, раније је данас саопштио руководилац Основног државног тужилаштва (ОДТ) Цетиње Душко Милановић.
Пар минута пре Вељовића, у зграду Основног суда Цетиње ушли су његови браниоци, адвокати Никола Мартиновић и Михаило Волков, преносе Вијести.
Тужилаштво Вељовића, који је саветник за безбедност председника Црне Горе Мила Ђукановића, сумњичи да је током јучерашњих протеста поводом устоличења митрополита црногорско-приморског Јоаникија на Цетињу, починио кривично дело напад на службено лице у вршењу службене дужности.
Претходно, тужилаштво му је одредило задржавање до 72 сата због опасности од понављања кривичног дела и бојазни да би останком на слободу могао утицати на сведоке.
Према тврдњама потпредседника Владе Црне Горе Дритана Абазовића управо је дугогодишњи шеф полиције предводио напад на његове доскорашње колеге.
Милановић је казао да је у цетињском тужилаштву данас саслушан и Никола Жугић који је такође осумњичен за напад на службено лице у вршењу службене дужности и да је и њему након саслушања одређено задржавање до 72 сата.
Веселин Вељовић - Sputnik Србија, 1920, 05.09.2021
РЕГИОН
Поднета кривична пријава против Ђукановићевог саветника
Демонстранти на Цетињу - Sputnik Србија, 1920, 05.09.2021
РЕГИОН
Абазовић објавио снимак: Вељовић започео напад на полицију /видео/
Пробијене барикаде испред Цетиња - Sputnik Србија, 1920, 06.09.2021
РЕГИОН
Нереди на Цетињу вештачки изазвани, многи ће морати да положе рачуне
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала