- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Северна флота у акцији: Ослобађање нафтне платформе од „терориста“ на Арктику /видео/

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаНафтна платформа "Приразломна"
Нафтна платформа Приразломна - Sputnik Србија, 1920, 06.09.2021
Пратите нас
Јединствени снимци стижу из Баренцовог мора, где су одржане војне вежбе руске Северне флоте. Маринци су се први пут искрцали на нафтну платформу „Приразломна“, преноси телевизија „Звезда“.
Према сценарију војних вежби, нафтну платформу су заузели терористи. Посада се сакрила у специјалним просторијама, након чега је затражила помоћ од бродова Северне флоте који су се налазили у близини.
Морнаре није требало дуго чекати. Одред се поделио у групе и детаљно прегледао све просторије. Антитерористичка група је деловала тихо како не би привукла пажњу противника. Пуцање је забрањено, јер се ради о нафтној платформи.

Упркос томе што су руски морнари први пут на нафтној платформи, деловали су координисано без иједне речи: сваки покрет је много пута увежбаван на тренинзима у јединицама, на полигонима и бродовима. Након што су заузели центар везе, терористи су покушали да позову у помоћ брод на коме су допловили. Међутим, руски војници су онеспособили све противнике пре него што су ови успели да схвате шта се догађа.

У очајничком покушају да поново заузму платформу, брод са кога су се терористи искрцавали у чамцима, покушао је да се пробије до „Приразломне“. Велики противподморнички брод Северне флоте „Североморск“ кренуо је да га пресретне. Видећи да су руски војници озбиљни, противнички брод је успорио.
На крају су „терористи“ онеспособљени, а руски војници ће их изручити властима, као што правила захтевају.
Војници руске Северне флоте  - Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
РУСИЈА
Шојгу: Русија јача војно присуство на Арктику, прави 150 нових објеката
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала