- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

УРА одговорила Демократама: Кад завршите шминкање Скупштине, чекамо да извадите главу из песка

© Sputnik / Небојша ПоповићАлекса Бечић, Здравко Кривокапић и Дритан Абазовић
Алекса Бечић, Здравко Кривокапић и Дритан Абазовић - Sputnik Србија, 1920, 06.09.2021
Пратите нас
Грађански покрет УРА одговорио је Демократама на прозивке у вези са доношењем Закона о слободи вероисповести и устоличењем митрополита Јоаникија.
„Да је Тужилачки савет и у јулу био приоритетнији од шминкања зграде Скупштине, Црна Гора би имала још значајније резултате, а до јучерашњих дешавања на Цетињу не би ни дошло. Учинићемо све да колеге из Демократа не оптерећујемо тешким темама, због којих константно забијају главу у песак, како би до 27. септембра пристигло што више конструктивних предлога за избор новог логотипа Скупштине, шта је од есенцијалне важности за затварање поглавља 23 и 24”, поручио је данас генерални секретар УРЕ Милета Радованић Демократама, преноси Актуелно.
„Уместо да се бавимо тумачењем прикривених отровних стрелица и неистинитих конструкција, које нам упућују колеге којих магично никада нема када се било шта комплексно дешава у Црној Гори, имамо паметнијег посла, како би сачували грађански мир и Устав Црне Горе“, стоји у одговору Радованића.
Радованић на крају позива колеге из парламентарне већине да „у што краћем року закажу седницу и комплетирају избор новог Тужилачког савета“, како би Црна Гора, сматра он, коначно добила некомпромитоване и професионалне тужиоце, а не „зависила од самовоље Миливоја Катнића и сличних партијских тужилаца“.
Подсетимо, Демократе Алексе Бечића оптужиле су данас УРА за одговорност у вези са „два кључна датума у последњих годину дана“.
Први је 28. децембар, када је, како наводе Демократе, „одлука посланика УРА да не гласа за Закон о слободи вероисповести, већ да поднесе оставку, изазвала кризу“.
Други су дешавања на Цетињу у вези са устоличењем митрополита Јоаникија, а Демократе су навеле да је „Главни одбор УРА донео одлуку да се устоличење не обави на Цетињу“.
Алекса Бечић - Sputnik Србија, 1920, 06.09.2021
РЕГИОН
Бечић: „Ево шта се дешавало 4. септембра“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала