- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Милачић Абазовићу: Питајте премијера зашто је акција успела

© Фото : Vlado Pavicevic, Prava Crna Gora /ustupljeno Sputnjiku/Марко Милачић и Здравко Кривокапић
Марко Милачић и Здравко Кривокапић - Sputnik Србија, 1920, 07.09.2021
Пратите нас
Независни посланик и председник Праве Црне Горе Марко Милачић не слаже се са тврдњом потпредседника Владе Црне Горе Дритана Абазовића, да би он био једини који би изашао пред јавност да се патријарху Порфирију нешто догодило у Црној Гори, и упутио га да пита премијера Здравка Кривокапића зашто је акција успела.
Милачићево обраћање Абазовићу преносимо у целости:
„Потпредседник Владе Дритан Абазовић изјавио је „све бих питао ко би изашао пред јавност и грађане да се нешто десило патријарху СПЦ, ја вам кажем да не би изашао нико осим мене“. Такође, Абазовић је рекао да није било случајева отказивања послушности у сектору безбедности, већ да је било случајева одређеног емотивног колебања код појединих људи.
Потпредседниче Владе, ствар је превише озбиљна да се не би чула пуна истина. Кажете да бисте Ви били једини који би изашли пред јавност и грађане да се нешто десило патријарху, током устоличења. А ја Вама кажем, иако Ви то лично знате, да би једини - ако већ говоримо у тим категоријама, који би тако нешто, када већ то помињете - то био онај који је једини потпуно и беспоговорно то вече преузео пуну одговорност за целу историјску акцију, коју је и цело време заговарао, и наложио, и којом је руководио, а то је премијер Здравко Кривокапић.
Добро знате да је та његова одлучност ишла дотле да је онима који су се, како сте рекли, „емотивно колебали“, а пред свима нама, па и пред Вама, тражио да ако треба и својим именом и презименом потпише да на себе лично преузима потпуну одговорност за целу акцију коју је захтевао.
Господине Абазовићу, сектор безбедности није, како сте рекли, функционисао беспрекорно, него је то вече, вече огромног државног ризика када је држава била суочена са пучем, био у расулу, све док премијер лично није својом одлучношћу и целоноћном упорношћу успоставио ред и обезбедио стриктно поштовање обавезујућих одлука Већа за националну безбедност.
Господине Абазовићу, то што Ви називате „емотивним колебањем“, да није било онаквог деловања премијера лично, ову земљу би коштало људских живота и далекосежнијих тешких последица по националну безбедност.
Господине Абазовићу, да ли је „емотивно колебање“ стриктно одбијање појединих да испуне оно на шта су обавезни? Да ли је „емотивно колебање“, или опасно анти-државно деловање, када због нечијег одбијања акција касни више сати, а са сваким сатом кашњења се повећава ризик? Да ли је „емотивно колебање“ када се дају одређене нетачне информације? Да ли је „емотивно колебање“ када неко неће да заштити Устав? Да ли је „емотивно колебање“ када неко неће да заштити права верника и једне верске заједнице? Да ли је „емотивно колебање“ када неко неће да заштити Црну Гору? Да ли је „емотивно колебање“ када неко врши опструкције?
Питаћете ме, господине Абазовићу, па како је онда све ипак успешно изведено. Одговорићу Вам онако како је једино, у овом тренутку, могуће: Питајте премијера“.
Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић - Sputnik Србија, 1920, 06.09.2021
РЕГИОН
Кривокапић обелоданио: У 4.20 ујутро сам рекао - ја идем са патријархом и митрополитом на Цетиње
Патријарх Порфирије стигао у Подгорицу - Sputnik Србија, 1920, 07.09.2021
РЕГИОН
Абазовић: Ко би изашао пред јавност да се патријарху Порфирију нешто десило
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала