- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Пусте жеље Матса Виландера

© AFP 2023 / CHRISTOPHE SIMONМатс Виландер – бивши први тенисер света
Матс Виландер – бивши први тенисер света - Sputnik Србија, 1920, 07.09.2021
Пратите нас
Матс Виландер, прослављени шведски тенисер, образложио је зашто не би волео да Новак Ђоковић, али ни Роџер Федерер и Рафаел Надал, не освоје ниједан Гренд слем до краја каријере.
Претходних двадесет година протекле су у доминацији Роџера Федерера, Рафаела Надала и Новака Ђоковића, највећих тенисера који су крочили на терен, те у 2021. години сва тројица имају по 20 Гренд слемова.
Најбољи тенисер света Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 07.09.2021
СПОРТ
Ђоковић атомским тенисом срушио амерички зид! /видео/
Међутим, док се Федерер и Надал муче са повредама, Ђоковића и даље тело сјајно служи и ове године има шансу да постане први тенисер у Опен ери са титулом са сва четири Гренд слема у једној години.
Ако Новак у Њујорку не дође до 21. Гренд слема, готово је извесно да ће у неком делу каријере освојити још неколико највећих турнира, и то не радује Виландера јер би он волео да крај буде бајковит – односно да сви заврше са по 20 Слемова.
„Волео бих да сва тројица највећих заврше каријеру са 20 гренд слемова. Новак је доминирао у Аустралији, Надал је у Паризу, а Роџер на Вимблдону. Сва тројица изједначени, то би био перфектан крај једне ере. Такође, волео бих да видим и неке нове шампионе...“, рекао је Виландер за немачки „Бернер Цајтунг“.
Бивши светски број један говорио је о шансама српског тенисера да освоји УС опен.
„Рекао бих да су његове шансе 49,9% напрема 50,1%. Играчи који су његови изазивачи су врло добри на бетону, што је велика разлика у односу на Вимблдон или Ролан Гарос. Новак ће морати да трчи и трчи ако већ не може да надјача ривала“, рекао је Виландер и додао:
„То је оно што је импресивно у његовој игри, у којој делује као да ништа није посебно. Само удара лоптицу чисто и константно. Код Новака ви знате шта ће да уради, не плаше се тенисери да играју против њега, али он је са друге невероватан борац“.
Жеље Виландера су нереалне јер спорт није бајка, иако креира бајковите завршнице, међутим, у овом случају готово је сигурно да сва тројица неће имати по 20 титула, већ ће се неко издвојити – и велике су шансе да то буде Новак Ђоковић.
Не, кућа Новака Ђоковића није опљачкана
Детаљ који је многима промакао – Новак одушевио лепим гестом /видео/
Американци крију скандал: Шта би било да је то урадио Ђоковић? /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала