- Sputnik Србија, 1920
НАУКА И ТЕХНОЛОГИЈА

Вечни живот: Најбогатији човек света улаже у компанију која жели да заустави старење

CC BY 2.0 / Flickr/Seattle City Council / Џеф Безос, оснивач Амазона
Џеф Безос, оснивач Амазона - Sputnik Србија, 1920, 07.09.2021
Пратите нас
Један од најбогатијих људи на свету, милијардер и оснивач Амазона Џеф Безос инвестирао је у „Алтос лабс“, стартап компанију која покушава да нађе начин за заустављање процеса старења.
Та компанија основана је ове године и покушава да провуче угледне научнике платама које нуди, а оне иду и до милион долара. Такође, компанија обећава научницима да ће моћи да изводе сопствена истраживања о томе како ћелије старе и како тај процес може да се преокрене, објавио је „МИТ текнолоџи ривју“, часопис једног од најпрестижнијих америчких универзитета МИТ.
Међу инвеститорима у тој компанији је и Џеф Безос, наводи тај часопис позивајући се на изворе блиске „Алтос лабсу“, преноси „Њујорк пост“, који није добио одговоре на питања упућена „Безос експедишнсу“, милијардеровој компанији..
Безос је тренутно „тежак“ око 201 милијарду долара и најбогатији је човек света.
Он је и раније улагао у слична истраживања, а позната је његова инвестиција у компанију „Јунити бајотекнолоџи“, која такође истражује могућност спречавања старења.
Безос је напустио челну позицију у „Амазону“ у јулу, рекавши претходно да жели да се посвети добротворном раду и „пројектима за које осећа страст“, као што је његова компанија за пут у свемир „Блу ориџин“.
Компанија „Алтос лабс“ основана је у Делаверу и до сада је прикупила око 270 милиона долара инвестиција. Међу инвеститорима је, према наводима часописа МИТ-а, и Јури Милнер, милијардер који је стекао богатство на инвестицијама у Фејсбук и друге технолошке компаније.
Глава и основатель интернет-компании Amazon.com Джефф Безос - Sputnik Србија, 1920, 22.07.2021
Зна ли Безос како је на Земљи – власник Амазона лети у свемир а запослени му раде по 14 сати дневно
Џеф Безос сведочи пред Конгресом путем видео-линка - Sputnik Србија, 1920, 27.05.2021
Безос се повлачи са чела "Амазона"
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала