Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Европски парламент: Не намећемо решења већ указујемо на опције

© AP Photo / Francisco SecoЗаседање Европског парламента у Бриселу
Заседање Европског парламента у Бриселу - Sputnik Србија, 1920, 09.09.2021
Пратите нас
„Радни документ“ који је 7. септембра подељен учесницима Међупартијског дијалога у Србији је документ за дискусију коју указује на могуће опције, а на самим учесницима је да постигну договор, поручили су синоћ посредници Европског парламента.
Владимир Билчик, Тања Фајон, Едуард Кукан и Кнут Флекенштајн у заједничком саопштењу напомињу да радни документ који су они представили није „политички споразум" већ да даје „могуће оријентације“ учесницима у Међустраначком дијалогу.
„На самим учесницима је да дођу до међусобног договора. Наша улога је да помажемо на путу ка постизању споразума. Желимо најбоље за Србију и нисмо овде да намећемо неке посебне ставове или унапред припремљена решења“, наводи се у саопштењу посредника ЕП.
Посредници Европског парламента додају су да су отворени за расправу о свим предлозима и конкретним сугестијама који могу допринети бољим условима за политичку конкуренцију у Србији уочи следећих избора.
„Циљ је имати смислене и конструктивне дискусије оријентисане на резултате у Београду и, ако је могуће, постићи политички договор“, закључује се у писаном саопштењу објављеном који је објавио ЕП.
Србија, избори - Sputnik Србија, 1920, 08.09.2021
СРБИЈА
Шта предлажу европосланици за изборне услове
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала