- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак: Он је „чекићар“, али сам ја одиграо најбољи тенис ове године

© REUTERS / Geoff BurkeНајбољи тенисер света Новак Ђоковић
Најбољи тенисер света Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 09.09.2021
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи тенисер планете, после преокрета се вратио и успео на доминантан начин да савлада Матеа Беретинија (3:1) за пласман у полуфинале УС Опена, где га чека Саша Зверев. Ноле је после тријумфа причао о страшним сервисима Италијана, називајући га „чекићарем”.
Познато је да Новак има специјалну технику умиривања противника, којег пусти да се размаше у првом сету, да потроши снагу, а онда му узме ноге, док је Енди Родик, бивши амерички тенисер на то додао да Србин узима и „душу”.
Такав је био случај и у четвртфиналу УС Опена, где је Матео Беретини повео после првог сета 7:5, али је онда уследила Ђоковићева рапсодија и Италијан је „почишћен”.
„Сјајан меч, много енергије на терену и ван њега. Матео је добар играч, увек када играмо је неизвесно. Када сам изгубио први сет, успео сам то да архивирам и да наставим даље, да подигнем ниво игре на виши ниво и ова три сета су мој најбољи тенис ове године. Свако има другачије технике смиривања, начин да буде фокусирани на следећи поен. Најтеже је остати фокусиран. Тенис је занимљив спорт, морате са свим стварима сами да се борите, немате на кога да се ослоните. Ово је једна нова лекција за мене и могућност да и даље напредујем", истакао је Новак после велике победе.
А, онда је посветио неколико реченица о изузетно брзим и снажним сервисима који су једно од главних оружја Матеа Беретинија.
Новак Ђоковић са осмехом на лицу током Олимпијских игара у Токију - Sputnik Србија, 1920, 06.09.2021
СПОРТ
Не, кућа Новака Ђоковића није опљачкана
„Не желим да изгуби први сет, то је нешто што се догодило и у претходним мечевима. Желим да почнем добро, то је циљ. Али, Беретини има страшан сервис, зато га зову 'чекићар'. Један од најбољих сервера, морао сам да будем фокусиран у сваком моменту", истакао је први тенисер света који је успео да изађе на крај са „ракетама“ које шаље Италијан.
Наредна препрека Ђоковићу на путу ка рекордном 21. Гренд слем трофеју биће Саша Зверев.
Подсетимо, Немац руског порекла га је елиминисао у полуфиналу Олимпијских игара, а касније је освојио златну медаљу, ону коју Новак још нема у својој пребогатој колекцији.
„Зверев је у невероватној форми, ниже победе. После Вимблдона није изгубио, освојио је злато у Токију, а и у Њујорку је прилично убедљиво обезбедио полуфинале. Познајем његову игру, имао сам сет и брејк у Токију, али је успео да преокрене. Биће то велики изазов, он је један од најбољих тенисера тренутно“, нахвалио је колегу Новак.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 08.09.2021
СПОРТ
Федерер је фаворит за легенду, а Ђоковић има „један услов“
Руски тенисер Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 08.09.2021
СПОРТ
"Када не играм, гледам Новакове мечеве јер уживам"
Новак Ђоковић и Маријан Вајда - Sputnik Србија, 1920, 08.09.2021
СПОРТ
Ђоковић пуца од смеха, а Вајда као на вашару: „Напред, напред! Није добро, мораћемо поново!“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала