- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Наставља се најлепша бајка УС Опена – чудо од детета је у финалу!

© Danielle ParhizkaranЛејла Фернандез
Лејла Фернандез - Sputnik Србија, 1920, 10.09.2021
Пратите нас
Деветнаестогодишња тенисерка из Канаде Лејла Фернандез, победила је другу играчицу планете Арину Сабаленку - 7:6, 4:6, 6:4 и пласирала се у финале УС Опена, где је чека још једна тинејџерка Ема Радукану, која је елиминисала Марију Сакари (6:1, 6:4).
Канађанка је постала најмлађа финалисткиња на једном Гренд слем турниру још од Рускиње Марије Шарапове на Вимблдону 2004. године.
Није добро почео меч по чудо од детета из Канаде, с обзиром на то да је Сабаленка експресно стигла до 3:0 у гемовима, препустивши Лејли само један поен.
Али, онда је дошло до драстичне промене у игри перспективне Канађанке, која је успела у седмом гему да врати изгубљени сервис и да приђе на 4:3.
Већ у следећем стигла је до изједначења, чак и поред тога што је друга тенисерка света имала брејк лопту.
До краја првог сета играло се гем за гем, да би на крају Лејла Фернандез успела да слави у тајбрејку резултатом 7:3.
Ипак, ни тај почетни заостатак у сетовима није утицао психолошки на искуснију Белорускињу која је у првом гему другог сета поново није дозволила противници да освоји поен, и уследио је нови брејк.
Сабаленка је затим без проблема повела са 2:0 у гемовима, али је млада Канађанка успела да се врати у четвртог гему, када је "украла" сервис Белорускињи за 2:2.
И све до деветог гема поново су обе тенисерке себично чувале сопствени сервис, а онда је Сабаленка подигла ниво игре и успела да дође до новог брејка за 5:4, да би на касније сјајним сервисима привела други сет крају резултатом 6:4.
Лејла Фернандес - Sputnik Србија, 1920, 09.09.2021
СПОРТ
Ново тениско чудо – срушила је Украјинку и стала уз раме Рускињи: „Она осваја свет!“
Ушло се у трећи сет, очекивало се да би старија и боље рангирана Белорускиња требало да материјализује све што је на њеној страни, али се то није догодило.
Прво је у шестом гему чудо из Канаде направило брејк и повело 4:2, да би већ у следећем Сабаленка успела да надокнади заостатак.
Експресно се стигло до 4:4, уследила је нова драма у игри челичних нерава, а на крају је Лејла Фернандез била та која се радовала, победивши 6:4, и то на импресиван начин јер је на самом крају брејкнула фаворизовану Белорускињу.
Чудо од детета и 73. тенисерка света наставља своју бајку у Њујорку, уједно и најлепшу причу на овогодишњем УС Опену.
На последњем степенику чега је Ема Радукану, а с обзиром на то кога је све срушила на путу до финала - Наоми Осаку, Анђелику Кербер, Елену Свитолину, тешко да ће се неко усудити унапред да је отпише.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 10.09.2021
СПОРТ
„Ђоковић није херој као Федерер и Надал, али...“
Саша Зверев и Новак Ђоковић, АТП куп 2021. - Sputnik Србија, 1920, 09.09.2021
СПОРТ
Ђоковић сазнао термин дуела са Зверевим
Српски тенисер Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 09.09.2021
СПОРТ
Новак оборио Федереров рекорд, али систем каже: „Не!“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала