- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Шта све можете очистити медицинским алкохолом

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Уђи у базу фотографијаРадница брише стакло у ресторану у москви
Радница брише стакло у ресторану у москви - Sputnik Србија, 1920, 10.09.2021
Пратите нас
Готово сви у кући имају флашу медицинског алкохола. Најчешће се користи за дезинфекцију, али га такође можете користити за чишћење неколико врста површина.
Медицински алкохол може уклонити мрље oд маркера с површина као што су пластични ламинат, мрамор и слично. Нанесите малу количину и одмах пребришите.
На огледалу у купатилу заврше трагови лака за косу или пасте за зубе. Попрскајте га алкохолом и пребришите. Такође га можете употребити за чишћење умиваоника, плочица итд.
Водене мрље можете уклонити са славина и судопера од нерђајућег челика тако што ћете нанети алкохол. Такође је користан приликом брисања отисака прстију и мрља од масноће.
Чишћење аутомобилских прозора током хладних месеци може бити иритантно. Алкохол може спречити стварање мраза. Помешајте пола шоље медицинског алкохола с литром воде и нанесите на прозоре. Да бисте одржали ефикасност, поновите поступак сваки пут кад оперете аутомобил и након обилних киша.
Обришите мобилни телефон, тастатуру рачунара и сличне предмете крпом која је навлажена алкохолом (немојте сипати превише) како бисте уклонили накупљену прљавштину.
Дезинфекцијско средство за руке можете направити тако што ћете помешати 2/3 чаше медицинског алкохола с 1/3 чаше алое вера гела. Можете додати неколико капи етеричног уља за пријатнији мирис, преноси портал Кликс.
Решите се масних наслага са шпорета и кухињских елемената тако што ћете их обрисати спужвом или крпом намоченом у алкохол.
Дезинфекционо средство и убрус за руке - Sputnik Србија, 1920, 09.07.2020
Чудна последица коришћења гела за дезинфекцију руку
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала