- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Немачки аутомобилски гигант нуди радницима отпремнине и до 400.000 евра

© Фото : PixabayРуинирана фабрика
Руинирана фабрика - Sputnik Србија, 1920, 11.09.2021
Пратите нас
Аутомобилски џин „Дајмлер“ суочио се с великим променама током реструктурирања. Наиме, с једне стране, група ће се ове године поделити у две нове неовисне компаније: „Мерцедес-Бенц“ за аутомобиле и комбије и „Дајмлер трак“ за камионе и аутобусе.
Произвођач аутомобила, с друге стране, жели да постане климатски неутралан пре 2039. године и мора своју производњу потпуно да претвори у електромобилност, преноси „Бизнис инсајдер“.
Али како би могао финансијски да поднесе велика улагања, „Дајмлеру“ следи строга штедња и то ће имати далекосежне последице на раднике групе. Само у шест немачких фабрика постоји ризик од 20.000 отпуштања радника.
Извршни директор „Дајмлера“ Ола Каленијус прошле године је најавио програм отпремнина који је, према тврдњама фирме, добровољан. Инжењер у раним 40-им годинама који је у фирму дошао након завршетка студија може се надати отпремнини до 400.000 евра, а понуду за одлазак већ је прихватило више од 3.500 запослених, преноси Вечерњи лист.
Портпарол фирме нагласио је да овај број не укључује раднике који су напустили „Дајмлер“ делимично или су отишли у пуну пензију. Иначе би број био знатно већи, рекао је.
Међутим, нису сви одушевљени програмом отпремнина. „Не желимо отпремнине”, рекао је за немачке медије радник у Унтертиркхајму, који би радије да је новац уложен у даљи развој.
Мобилни телефон - Sputnik Србија, 1920, 08.09.2021
ЕКОНОМИЈА
Порески саветник „причао“ сам са собом 55 сати телефоном да би избегао посао
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала