- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик одговорио Комшићу: Није преболео слом режима Мила Ђукановића, зато напада СПЦ

© Sputnik / Лола ЂорђевићЖељко Комшић и Милорад Додик
Жељко Комшић и Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 12.09.2021
Пратите нас
Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да „други бошњачки члан Жељко Комшић није крио разочарење резултатима избора у Црној Гори 30. августа и да слом режима Мила Ђукановића није још преболео“.
Додик је истакао да не зна како би другачије „схватио Комшићев напад на Српску православну цркву (СПЦ) коју Мило Ђукановић, а онда и његов сарајевски адвокат Комшић виде као кривца за губитак власти ДПС“.
„Комшићу на пример није пало на памет да се запита да ли је велика хришћанска побуна, која се десила у Црној Гори резултат дискриминације и угрожавања основних људских и верских права од режима Мила Ђукановића и то над најбројнијом верском заједницом у држави“, истакао је Додик упитан да прокоментарише изјаву Комшића да Додик „узима активно учешће у једном пројекту који има за циљ прекрајање граница и дестабилизацију целе регије“. Комшић је то изјавио поводом Додикове посете митрополиту црногорско-приморском Јоаникију.
Додик је рекао да је „индикативно да само у седам дана имамо нападе на СПЦ, најпре од Бакира Изетбеговића, а сада и од Жељка Комшића“.
„Све личи на негде добро изрежирану представу у којој су ова двојица добили епизодне улоге које би требало да сугеришу да је СПЦ извор нестабилности на овом подручју, а онда да ту тезу продају међународним центрима моћи“, нагласио је Додик.
Српски члан Председништва БиХ констатовао је да су изјаве попут ове Комшићеве или Изетбеговићеве од пре неки дан прешле с политичког на терен религијског, угрожавајући при том добар међуверски дијалог који постоји у БиХ.
„Занимљиво је да су СПЦ напала управо она двојица којима џамија обезбеђује гласове на изборима. Изетбеговић, декларисани муслиман, бар има какво-такво оправдање, али хрватски члан Председништва, како се Комшић представља, тешко“, нагласио је Додик, преноси РТРС.
Жељко Комшић  - Sputnik Србија, 1920, 12.09.2021
РЕГИОН
Комшић оптужио Додика да прекраја границе
Митрополит Јоаникије и Милорад Додик у манастиру Ждребаоник - Sputnik Србија, 1920, 11.09.2021
РЕГИОН
„Цркву треба чувати, она је гарант нашег опстанка“: Додик са митрополитом Јоаникијем у Црној Гори
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала